Cozonac pufos, aromat, nelipsit de pe masa de Paște!
Ingrediente:
Mod de preparare:
Toate ingredientele trebuie sa stea la temperatura camerei înaintea preparării.
Se adaugă intr-un bol făina, smântâna, untul, uleiul, gălbenușurile și esența de rom.
Într-un bol pregatim maiaua, adăugând laptele(călduț) , cele 250 gr de zahar si drojdia. Toate se amestecă și se adaugă peste restul ingredientelor.
Se frământă aluatul preț de câteva minute, până ajunge la o consistență moale și usor lipicioasă.
După frământare, aluatul se lasă la dospit (40 min) într-o cameră călduroasă pentru a oferi un mediu prielnic creșteri aluatului.
Între timp se prepara umplutura cozonacilor.
Cele 5 albușuri se mixează cu restul de zahar (100 gr), se adaugă cantitatea de cacao si cea de nucă macinată.
Se cântărește 500 gr de aluat, se întinde aluatul si se adaugă crema, stafidele si rahatul. Se rulează cozonacul si se lăsa la dospit in formă.
In cuptor se pune un vas cu apa si se incalzeste cuptorul. Se lasă la dospit cozonacul in mediul creat pentru 30 minute.
După ce cozonacul a stat la dospit, îl puneam la copt timp de 40-50 minute la 180°C.
Ingrediente
Indicații
Toate ingredientele trebuie sa stea la temperatura camerei înaintea preparării.
Se adaugă intr-un bol făina, smântâna, untul, uleiul, gălbenușurile și esența de rom.
Într-un bol pregatim maiaua, adăugând laptele(călduț) , cele 250 gr de zahar si drojdia. Toate se amestecă și se adaugă peste restul ingredientelor.
Se frământă aluatul preț de câteva minute, până ajunge la o consistență moale și usor lipicioasă.
După frământare, aluatul se lasă la dospit (40 min) într-o cameră călduroasă pentru a oferi un mediu prielnic creșteri aluatului.
Între timp se prepara umplutura cozonacilor.
Cele 5 albușuri se mixează cu restul de zahar (100 gr), se adaugă cantitatea de cacao si cea de nucă macinată.
Se cântărește 500 gr de aluat, se întinde aluatul si se adaugă crema, stafidele si rahatul. Se rulează cozonacul si se lăsa la dospit in formă.
In cuptor se pune un vas cu apa si se incalzeste cuptorul. Se lasă la dospit cozonacul in mediul creat pentru 30 minute.
După ce cozonacul a stat la dospit, îl puneam la copt timp de 40-50 minute la 180°C.