Cozonac coroniță

AutorKristina
DificultateIntermediar

Dacă vreți să faceți ceva mai deosebit pentru masa de sărbătoare, vă recomand această coroniță pufoasă, aromată și rapidă.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare40 minuteTimp total1 oră

Ingrediente:

 250 gr făină
 5 gr drojdie uscată
 50 gr zahăr
 sare
 3 ouă
 125 gr unt
Pentru umplutură
 cremă de ciocolată
 100 gr stafide
Pentru copt
 un ou

Mod de preparare:

1

Făina se amestecă bine cu zahărul și drojdia desfăcută în două linguri de apă călduță. Se adaugă ouăle și sarea. Se amestecă 15 minute la mână și apoi se adaugă untul foarte moale. Se frământă și apoi se acoperă aluatul cu un prosop și se lasă la crescut o oră. Se mai frământă aluatul o dată pentru a scoate aerul și apoi se întinde o foaie.

2

Se unge foaia de aluat doar pe trei sferturi cu cremă de ciocolată, se presară stafidele și se rulează exact până la sfertul de aluat lăsat neuns și această parte se taie benzi de 2-3 cm care se trec peste sul.

3

Se așează cozonacul astfel pregătit într-o formă de copt rotundă cu gol la mijloc, se unge cu ou și se coace 40 de minute.

Ingrediente

 250 gr făină
 5 gr drojdie uscată
 50 gr zahăr
 sare
 3 ouă
 125 gr unt
Pentru umplutură
 cremă de ciocolată
 100 gr stafide
Pentru copt
 un ou

Indicații

1

Făina se amestecă bine cu zahărul și drojdia desfăcută în două linguri de apă călduță. Se adaugă ouăle și sarea. Se amestecă 15 minute la mână și apoi se adaugă untul foarte moale. Se frământă și apoi se acoperă aluatul cu un prosop și se lasă la crescut o oră. Se mai frământă aluatul o dată pentru a scoate aerul și apoi se întinde o foaie.

2

Se unge foaia de aluat doar pe trei sferturi cu cremă de ciocolată, se presară stafidele și se rulează exact până la sfertul de aluat lăsat neuns și această parte se taie benzi de 2-3 cm care se trec peste sul.

3

Se așează cozonacul astfel pregătit într-o formă de copt rotundă cu gol la mijloc, se unge cu ou și se coace 40 de minute.

Cozonac coroniță