fbpx

Cozonac coroniță

AutorKristina
DificultateIntermediar

Dacă vreți să faceți ceva mai deosebit pentru masa de sărbătoare, vă recomand această coroniță pufoasă, aromată și rapidă.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare20 minsTimp de gătire / răcire40 minsTimp Total1 oră

Ingrediente:

 250 g făină
 5 g drojdie uscată
 50 g zahăr
 sare
 3 ouă
 125 g unt
Pentru umplutură
 cremă de ciocolată
 100 g stafide
Pentru copt
 un ou

Mod de preparare:

1

Făina se amestecă bine cu zahărul și drojdia desfăcută în două linguri de apă călduță. Se adaugă ouăle și sarea. Se amestecă 15 minute la mână și apoi se adaugă untul foarte moale. Se frământă și apoi se acoperă aluatul cu un prosop și se lasă la crescut o oră. Se mai frământă aluatul o dată pentru a scoate aerul și apoi se întinde o foaie.

2

Se unge foaia de aluat doar pe trei sferturi cu cremă de ciocolată, se presară stafidele și se rulează exact până la sfertul de aluat lăsat neuns și această parte se taie benzi de 2-3 cm care se trec peste sul.

3

Se așează cozonacul astfel pregătit într-o formă de copt rotundă cu gol la mijloc, se unge cu ou și se coace 40 de minute.

Ingrediente

 250 g făină
 5 g drojdie uscată
 50 g zahăr
 sare
 3 ouă
 125 g unt
Pentru umplutură
 cremă de ciocolată
 100 g stafide
Pentru copt
 un ou

Direcții

1

Făina se amestecă bine cu zahărul și drojdia desfăcută în două linguri de apă călduță. Se adaugă ouăle și sarea. Se amestecă 15 minute la mână și apoi se adaugă untul foarte moale. Se frământă și apoi se acoperă aluatul cu un prosop și se lasă la crescut o oră. Se mai frământă aluatul o dată pentru a scoate aerul și apoi se întinde o foaie.

2

Se unge foaia de aluat doar pe trei sferturi cu cremă de ciocolată, se presară stafidele și se rulează exact până la sfertul de aluat lăsat neuns și această parte se taie benzi de 2-3 cm care se trec peste sul.

3

Se așează cozonacul astfel pregătit într-o formă de copt rotundă cu gol la mijloc, se unge cu ou și se coace 40 de minute.

Cozonac coroniță