Cozonac impletit cu multa cacao, ciocolata, coaja de portocala si de lămâie si rahat de trandafiri.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Mai întâi pregătim maiaua: se fărâma drojdia într-un castronel şi se amestecă bine cu puţină apă călduţă şi o linguriţă de zahăr, se adaugă puţină făină şi se amestecă până se obţine o pastă care se lasă la crescut cam 15-20 de minute.
Se adaugă restul ingredientelor: zahărul, făina pusă în ploaie, ouăle (unul câte unul), un vârf de linguriţă cu sare şi restul de apă. Se ung mâinile cu ulei şi se frământă aluatul până se desprinde de pe maini. Apoi se lasă la crescut cam o oră (sau până îşi dublează volumul).
Se presară masa de lucru cu făină şi se împarte aluatul în 3 părţi. Se întinde prima cocă cu mâinile, se presară o parte din amestecul de zahăr, zahăr vanilat şi cacao, apoi se presara şi coaja de portocală ţinută în zahăr la borcan, coajă de lămâie, rahat mărunţit şi ciocolata preferată (cu lapte sau amăruie) ruptă în bucăţele mici. Se rulează aluatul şi se procedează la fel şi cu celelalte două. Se împletesc cele 3 aluaturi.
Se aşază cozonacul în tavă, pe foaie de copt şi se mai lasă la crescut cam 15 minute. Apoi se unge cu un gălbenuş de ou bătut bine. Se dă cozonacul la cuptorul preîncălzit, la foc mic, cam 40 de minute sau până se rumeneşte bine. Când este gata, se scoate şi se acoperă cu un prosop de bucătărie, iar când se răceşte, se poate felia.
Poftă Bună!
Ingrediente
Indicații
Mai întâi pregătim maiaua: se fărâma drojdia într-un castronel şi se amestecă bine cu puţină apă călduţă şi o linguriţă de zahăr, se adaugă puţină făină şi se amestecă până se obţine o pastă care se lasă la crescut cam 15-20 de minute.
Se adaugă restul ingredientelor: zahărul, făina pusă în ploaie, ouăle (unul câte unul), un vârf de linguriţă cu sare şi restul de apă. Se ung mâinile cu ulei şi se frământă aluatul până se desprinde de pe maini. Apoi se lasă la crescut cam o oră (sau până îşi dublează volumul).
Se presară masa de lucru cu făină şi se împarte aluatul în 3 părţi. Se întinde prima cocă cu mâinile, se presară o parte din amestecul de zahăr, zahăr vanilat şi cacao, apoi se presara şi coaja de portocală ţinută în zahăr la borcan, coajă de lămâie, rahat mărunţit şi ciocolata preferată (cu lapte sau amăruie) ruptă în bucăţele mici. Se rulează aluatul şi se procedează la fel şi cu celelalte două. Se împletesc cele 3 aluaturi.
Se aşază cozonacul în tavă, pe foaie de copt şi se mai lasă la crescut cam 15 minute. Apoi se unge cu un gălbenuş de ou bătut bine. Se dă cozonacul la cuptorul preîncălzit, la foc mic, cam 40 de minute sau până se rumeneşte bine. Când este gata, se scoate şi se acoperă cu un prosop de bucătărie, iar când se răceşte, se poate felia.
Poftă Bună!