Cozonac cu cacao, nuci şi alune de pădure

AutorAncutsa Cuisine
DificultateAvansat

Cozonac împletit cu cacao, mieji de nucă rumeniţi, alune de pădure, coajă de citrice şi rahat.

ShareSalvează
Randamente1 porțieTimp de pregătire2 oreTimp de preparare50 minuteTimp total2 ore 50 minute

Ingrediente:

pentru 1 cozonac mare impletit
 5 ouă
 10 gr drojdie uscată
 200 ml apă caldă
 200 ml lapte cald
 sare
 5 tbsp zahăr
 500 gr făină
 100 ml ulei
pentru umplutură:
 5 tbsp zahăr
 4 cacao
 mieji de nucă rumeniţi
 Alune de pădure rumenite şi măcinate
 rahat
 coajă de portocală ţinută în zahăr la borcan
 coajă de lămâie
 1 ou

Mod de preparare:

1

Se amestecă drojdia uscată cu făina, se lasă 15 minute, apoi se încorporează restul ingredientelor: laptele şi apa, zahărul, ouăle, 3 linguri cu ulei, sare şi făină cât cuprinde. Se ung mâinile cu ulei şi se frământă aluatul până face băşici.
Se lasă la crescut până îşi dublează volumul (cam o oră).

2

Se unge masa cu ulei şi se întinde aluatul cu mâinile într-o foaie grosuţă, apoi se împarte în 3 părţi. Se presară zahăr, cacao, coajă de portocală ţinută în zahăr la borcan, coajă de lămâie, rahat mărunţit, mieji de nucă rumeniţi la cuptor şi alune de pădure rumenite şi măcinate.

3

Se rulează fiecare aluat, apoi se împletesc între ele. Se aşază cozonacul într-o tavă cu foaie de copt şi se mai lasă la crescut cam 15 minute, după care se unge cu oul bătut bine.

4

Se coace la cuptorul preîncălzit, la foc mic, 50 de minute (sau până se rumeneşte bine).

5

Când este gata, se scoate şi se acoperă cu un prosop de bucătărie, iar după ce se răceşte, se poate felia.
Poftă Bună!

Ingrediente

pentru 1 cozonac mare impletit
 5 ouă
 10 gr drojdie uscată
 200 ml apă caldă
 200 ml lapte cald
 sare
 5 tbsp zahăr
 500 gr făină
 100 ml ulei
pentru umplutură:
 5 tbsp zahăr
 4 cacao
 mieji de nucă rumeniţi
 Alune de pădure rumenite şi măcinate
 rahat
 coajă de portocală ţinută în zahăr la borcan
 coajă de lămâie
 1 ou

Indicații

1

Se amestecă drojdia uscată cu făina, se lasă 15 minute, apoi se încorporează restul ingredientelor: laptele şi apa, zahărul, ouăle, 3 linguri cu ulei, sare şi făină cât cuprinde. Se ung mâinile cu ulei şi se frământă aluatul până face băşici.
Se lasă la crescut până îşi dublează volumul (cam o oră).

2

Se unge masa cu ulei şi se întinde aluatul cu mâinile într-o foaie grosuţă, apoi se împarte în 3 părţi. Se presară zahăr, cacao, coajă de portocală ţinută în zahăr la borcan, coajă de lămâie, rahat mărunţit, mieji de nucă rumeniţi la cuptor şi alune de pădure rumenite şi măcinate.

3

Se rulează fiecare aluat, apoi se împletesc între ele. Se aşază cozonacul într-o tavă cu foaie de copt şi se mai lasă la crescut cam 15 minute, după care se unge cu oul bătut bine.

4

Se coace la cuptorul preîncălzit, la foc mic, 50 de minute (sau până se rumeneşte bine).

5

Când este gata, se scoate şi se acoperă cu un prosop de bucătărie, iar după ce se răceşte, se poate felia.
Poftă Bună!

Cozonac cu cacao, nuci şi alune de pădure