Cozonac cu nucă, rețetă de casă care vă garantează obținerea unui desert delicios, aromat și cu umplutură din belșug.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Pentru maia, în laptele călduț se dizolvă drojdia, se adaugă zahărul și făina, se amestecă și se lasă 5 minute la cald, să crească.
Apoi, se pun în cuva robotului făina, sarea, un gălbenuș, laptele călduț, untul topit și maiaua. Se lasă 15 minute. Se mixează bine până se obține un aluat omogen, apoi se acoperă vasul și se lasă aluatul la crescut, într-un loc cald, pentru 90 de minute.
Pentru umplutură, nucile și alunele se mixează, se adaugă laptele călduț amestecat cu zahărul, se amestecă, se pun romul și scorțisoara, se amestecă pentru a se răci și apoi se adaugă oul și mierea. Se amestecă foarte bine.
Aluatul se pune pe masă, se întinde, se umple, se rulează și se pune în tavă unsă cu ulei. Se unge cu lapte îndulcit și se lasă 30 de minute. Se coace apoi 35 de minute, și, la final, cât este cald, se unge din nou cu lapte îndulcit și se lasă 15 minute în tavă. Apoi se scoate și se lasă la răcit complet și se pudrează cu zahăr.
Ingrediente
Indicații
Pentru maia, în laptele călduț se dizolvă drojdia, se adaugă zahărul și făina, se amestecă și se lasă 5 minute la cald, să crească.
Apoi, se pun în cuva robotului făina, sarea, un gălbenuș, laptele călduț, untul topit și maiaua. Se lasă 15 minute. Se mixează bine până se obține un aluat omogen, apoi se acoperă vasul și se lasă aluatul la crescut, într-un loc cald, pentru 90 de minute.
Pentru umplutură, nucile și alunele se mixează, se adaugă laptele călduț amestecat cu zahărul, se amestecă, se pun romul și scorțisoara, se amestecă pentru a se răci și apoi se adaugă oul și mierea. Se amestecă foarte bine.
Aluatul se pune pe masă, se întinde, se umple, se rulează și se pune în tavă unsă cu ulei. Se unge cu lapte îndulcit și se lasă 30 de minute. Se coace apoi 35 de minute, și, la final, cât este cald, se unge din nou cu lapte îndulcit și se lasă 15 minute în tavă. Apoi se scoate și se lasă la răcit complet și se pudrează cu zahăr.