Cozonac pufos și delicios.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Cu cel puțin o zi înainte de preparare, toate ingredientele trebuie să fie ținute la temperatura camerei.
Se opărește cu jumatate din catitatea de lapte, făina cernută în care am adăugat untul, sarea și o parte din zahăr.
Drojdia, zahărul și puțină făină, se amestecă cu câteva linguri de lapte călduț și se lasă la crescut.
Încorporați ouăle, maiaua, aromele și restul de lapte și frământați cu ajutorul uleiului până se obține un aluat ferm și nelipicios. Se acoperă și se lasă la crescut până își dublează volumul.
Peste nuca măcinată se adaugă cacao, esența, albușurile bătute spumă cu zaharul.
Apoi, aluatul se împarte în patru părți. Fiecare bucată se întinde pe masă și este umplută după preferințe. Se ruleaza, se împletesc și se adaugă în tava tapetată cu hârtie de copt. Se lasă la crescut din nou până își dublează volumul, se ung cu gălbenuș de ou și se introduc în cuptorul preîncălzit la 180˚C pentru aproximativ 45 de minute.
Ingrediente
Indicații
Cu cel puțin o zi înainte de preparare, toate ingredientele trebuie să fie ținute la temperatura camerei.
Se opărește cu jumatate din catitatea de lapte, făina cernută în care am adăugat untul, sarea și o parte din zahăr.
Drojdia, zahărul și puțină făină, se amestecă cu câteva linguri de lapte călduț și se lasă la crescut.
Încorporați ouăle, maiaua, aromele și restul de lapte și frământați cu ajutorul uleiului până se obține un aluat ferm și nelipicios. Se acoperă și se lasă la crescut până își dublează volumul.
Peste nuca măcinată se adaugă cacao, esența, albușurile bătute spumă cu zaharul.
Apoi, aluatul se împarte în patru părți. Fiecare bucată se întinde pe masă și este umplută după preferințe. Se ruleaza, se împletesc și se adaugă în tava tapetată cu hârtie de copt. Se lasă la crescut din nou până își dublează volumul, se ung cu gălbenuș de ou și se introduc în cuptorul preîncălzit la 180˚C pentru aproximativ 45 de minute.