Cozonac floare cu Nutella

AutorClara_Yu
DificultateAvansat

Cozonac floare cu Nutella

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total50 minute

Ingrediente:

 500 gr Faina
 3000 ml Lapte
 200 gr Nutella
 50 gr Unt
 10 gr Drojdie uscata
 2 tbsp Zahar pudra
 2 Galbenusuri
 1 tbsp Esenta vanilie
 Sare

Mod de preparare:

1

Primul pas este prepararea de maia: se pune drojdia intr un bol, împreună cu 100 ml lapte călduț si 3 linguri de făină. Se amesteca până se omogenizeaza sub forma unui aluat moale pe care il vom lasa sa creasca.

2

Penrru aluat: se pune făină, maiaua , untul la temperatura camerei, zaharul, galbenusurile, sarea si esenta de vanilie intr un bol . Incepem sa amestecam usor in timp ce adaugam laptele putin cate putin. Amestecam pana xand aluatul are o consistență elastică, nelipicioasa. Se lasă la dospit până când își dublează volumul.

3

Sectionam aluatul in 4 bucăți egale . Se ia pe rând fiecare bucată si se întinde in forma rotundă cu ajutorul fainei ca sa nu se lipească. După ce vom face prima foaie, punem peste ea un start de Nutella apoi adăugăm cea de a doua bucată de aluat întins.

4

După ce am suprapus toate cele 4 foi luam un pahar pe care îl punem in centrul aluatului. Vom tăia aluatul astfel sa formam petalele florii. Fiecare pedala se rasuceste de 2 ori.

5

Pe deasupra se da cu ou si zahar brun

6

Se baga la cuptor al 175 de grade pentru 30 de minute

Ingrediente

 500 gr Faina
 3000 ml Lapte
 200 gr Nutella
 50 gr Unt
 10 gr Drojdie uscata
 2 tbsp Zahar pudra
 2 Galbenusuri
 1 tbsp Esenta vanilie
 Sare

Indicații

1

Primul pas este prepararea de maia: se pune drojdia intr un bol, împreună cu 100 ml lapte călduț si 3 linguri de făină. Se amesteca până se omogenizeaza sub forma unui aluat moale pe care il vom lasa sa creasca.

2

Penrru aluat: se pune făină, maiaua , untul la temperatura camerei, zaharul, galbenusurile, sarea si esenta de vanilie intr un bol . Incepem sa amestecam usor in timp ce adaugam laptele putin cate putin. Amestecam pana xand aluatul are o consistență elastică, nelipicioasa. Se lasă la dospit până când își dublează volumul.

3

Sectionam aluatul in 4 bucăți egale . Se ia pe rând fiecare bucată si se întinde in forma rotundă cu ajutorul fainei ca sa nu se lipească. După ce vom face prima foaie, punem peste ea un start de Nutella apoi adăugăm cea de a doua bucată de aluat întins.

4

După ce am suprapus toate cele 4 foi luam un pahar pe care îl punem in centrul aluatului. Vom tăia aluatul astfel sa formam petalele florii. Fiecare pedala se rasuceste de 2 ori.

5

Pe deasupra se da cu ou si zahar brun

6

Se baga la cuptor al 175 de grade pentru 30 de minute

Note

Cozonac floare cu Nutella