Cozonac insiropat

Autorcartederetete.ro
DificultateAvansat

Cozonacul insiropat este umplut cu ciocolata si provine din bucataria evreiasca. Este extrem de bun!
Aluatul se pregateste cu o zi inainte si se dospeste la rece.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire2 ore 30 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total3 ore

Ingrediente:

 530 gr faina
 100 gr zahar
 14 gr drojdie uscata
 3 oua
 120 ml lapte
  tsp sare
 150 gr unt
 coaja rasa de portocala
Umplutura :
 50 gr zahar pudra
 30 gr cacao
 130 gr ciocolata
 2 tbsp zahar
 100 gr unt
Sirop :
 260 gr zahar
 160 ml apa

Mod de preparare:

Aluatul :
1

Ingredientele pentru aluat, in afara de unt si sare, se introduc in bolul mixerului si se ataseaza carligul de framantare.
Se adauga untul si sarea si se framanta un aluat elastic.
Bolul se acopera cu o folie alimentara si se da la frigider peste noapte.

2

Se scoate aluatul din frigider si se imparte in doua bucati. O parte se pune inapoi in frigider.
Se ia bucata de aluat si se ruleaza sub forma de dreptunghi.

Crema :
3

Ciocolata se poate topi pe baie de aburi sau la cuptorul cu microunde.
Se amesteca toate ingredientele, pana se obtine o pasta omogena.

4

Se aplica jumatate din crema de ciocolata.

5

Se ruleaza.

6

Se taie aluatul in jumatate.

7

Se impleteste si se aseaza in tava.

8

Se procedeaza la fel si cu a doua bucata de aluat.
Se lasa la crescut pentru o ora si jumatate.

9

Se introduc tavile in cuptorul preincalzit si se coc la 180˚C pentru 30 de minute.

10

Se prepara siropul de zahar in timp ce cozonacii sunt la cuptor. Apa si zaharul se pun intr-o craticioara si se lasa pe foc pana cand se topeste zaharul.

11

Se scot cozonacii din cuptor, se lasa deoparte 5 minute si se ung cu siropul de zahar.
Se feliaza si se serveste.

Ingrediente

 530 gr faina
 100 gr zahar
 14 gr drojdie uscata
 3 oua
 120 ml lapte
  tsp sare
 150 gr unt
 coaja rasa de portocala
Umplutura :
 50 gr zahar pudra
 30 gr cacao
 130 gr ciocolata
 2 tbsp zahar
 100 gr unt
Sirop :
 260 gr zahar
 160 ml apa

Indicații

Aluatul :
1

Ingredientele pentru aluat, in afara de unt si sare, se introduc in bolul mixerului si se ataseaza carligul de framantare.
Se adauga untul si sarea si se framanta un aluat elastic.
Bolul se acopera cu o folie alimentara si se da la frigider peste noapte.

2

Se scoate aluatul din frigider si se imparte in doua bucati. O parte se pune inapoi in frigider.
Se ia bucata de aluat si se ruleaza sub forma de dreptunghi.

Crema :
3

Ciocolata se poate topi pe baie de aburi sau la cuptorul cu microunde.
Se amesteca toate ingredientele, pana se obtine o pasta omogena.

4

Se aplica jumatate din crema de ciocolata.

5

Se ruleaza.

6

Se taie aluatul in jumatate.

7

Se impleteste si se aseaza in tava.

8

Se procedeaza la fel si cu a doua bucata de aluat.
Se lasa la crescut pentru o ora si jumatate.

9

Se introduc tavile in cuptorul preincalzit si se coc la 180˚C pentru 30 de minute.

10

Se prepara siropul de zahar in timp ce cozonacii sunt la cuptor. Apa si zaharul se pun intr-o craticioara si se lasa pe foc pana cand se topeste zaharul.

11

Se scot cozonacii din cuptor, se lasa deoparte 5 minute si se ung cu siropul de zahar.
Se feliaza si se serveste.

Cozonac insiropat