Cozonac polonez

AutorKristina
DificultateIntermediar

Aluat moale și pufos cu gust de unt și ciocolată.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire40 minuteTimp de preparare1 orăTimp total1 oră 40 minute

Ingrediente:

 300 gr făină
 100 gr amidon
 200 gr zahăr
 100 gr făină de migdale
 5 gr drojdie uscată
 200 gr unt plus 20 g pentru uns forma
 5 ouă
Pentru sosul de ciocolată
 100 gr ciocolată
 100 ml frișcă lichidă
Pentru servit
 bombonele de ciocolată
 ouă de decor

Mod de preparare:

1

Untul se taie cubulețe și se lasă la temperatura camerei să se înmoaie. Apoi, se amestecă cu zahărul. Se adaugă ouăle, făina, amidonul, făina de migdale și drojdia, în prealabil amestecate.

2

Se unge cu unt o formă spiralată (sau două, în funcție de mărime ) și se pune aluatul. Se coace 50 de minute la foc mediu.

3

După răcire, se toarnă sosul pregătit din frișca clocotită turnată peste ciocolată. După ce se încheagă, se presară bomboanele și se aduce la masă cu ouă de decor.

Ingrediente

 300 gr făină
 100 gr amidon
 200 gr zahăr
 100 gr făină de migdale
 5 gr drojdie uscată
 200 gr unt plus 20 g pentru uns forma
 5 ouă
Pentru sosul de ciocolată
 100 gr ciocolată
 100 ml frișcă lichidă
Pentru servit
 bombonele de ciocolată
 ouă de decor

Indicații

1

Untul se taie cubulețe și se lasă la temperatura camerei să se înmoaie. Apoi, se amestecă cu zahărul. Se adaugă ouăle, făina, amidonul, făina de migdale și drojdia, în prealabil amestecate.

2

Se unge cu unt o formă spiralată (sau două, în funcție de mărime ) și se pune aluatul. Se coace 50 de minute la foc mediu.

3

După răcire, se toarnă sosul pregătit din frișca clocotită turnată peste ciocolată. După ce se încheagă, se presară bomboanele și se aduce la masă cu ouă de decor.

Note

Cozonac polonez