fbpx

Cozonac polonez

AutorKristina
DificultateIntermediar

Aluat moale și pufos cu gust de unt și ciocolată.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare40 minsTimp de gătire / răcire1 orăTimp Total1 oră 40 mins

Ingrediente:

 300 g făină
 100 g amidon
 200 g zahăr
 100 g făină de migdale
 5 g drojdie uscată
 200 g unt plus 20 g pentru uns forma
 5 ouă
Pentru sosul de ciocolată
 100 g ciocolată
 100 ml frișcă lichidă
Pentru servit
 bombonele de ciocolată
 ouă de decor

Mod de preparare:

1

Untul se taie cubulețe și se lasă la temperatura camerei să se înmoaie. Apoi, se amestecă cu zahărul. Se adaugă ouăle, făina, amidonul, făina de migdale și drojdia, în prealabil amestecate.

2

Se unge cu unt o formă spiralată (sau două, în funcție de mărime ) și se pune aluatul. Se coace 50 de minute la foc mediu.

3

După răcire, se toarnă sosul pregătit din frișca clocotită turnată peste ciocolată. După ce se încheagă, se presară bomboanele și se aduce la masă cu ouă de decor.

Ingrediente

 300 g făină
 100 g amidon
 200 g zahăr
 100 g făină de migdale
 5 g drojdie uscată
 200 g unt plus 20 g pentru uns forma
 5 ouă
Pentru sosul de ciocolată
 100 g ciocolată
 100 ml frișcă lichidă
Pentru servit
 bombonele de ciocolată
 ouă de decor

Direcții

1

Untul se taie cubulețe și se lasă la temperatura camerei să se înmoaie. Apoi, se amestecă cu zahărul. Se adaugă ouăle, făina, amidonul, făina de migdale și drojdia, în prealabil amestecate.

2

Se unge cu unt o formă spiralată (sau două, în funcție de mărime ) și se pune aluatul. Se coace 50 de minute la foc mediu.

3

După răcire, se toarnă sosul pregătit din frișca clocotită turnată peste ciocolată. După ce se încheagă, se presară bomboanele și se aduce la masă cu ouă de decor.

Cozonac polonez