Cozonac pufos cu rahat. Ceva dulce cu gust de copilarie.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Am incălzit laptele și am amestecat cu drojdie, am adaugat și zahărul treptat și 2 linguri de făinâ.
Am amestecat compoziția și am lăsat să crească la cald, aproximativ 15 minute.
După ce a crescut am agăugat restul de făină, untul și uleiul intr-un vas adânc. Se adaugă treptat amestecul de drojdie.
Am frământat aluatul până a devenit elastic, iar după ce a fost elastic, am adăugat și galbenușurile (de la 2 ouă) , esența de lămâie și coaja de la lămâie.
Se lasă aluatul obținut să crească la cald aproximativ o ora, apoi l-am impârțit in 4 părți egale.
Am intins cele 4 porții impărțite egal și am adaugat rahatul (tăiat mărunt) peste foaie și am rulăm aluatul. După ce am obținut 4 role de aluat, le-am impletit două câte două și am obținut 2 cozonaci impletiți.
Se unge cozonacul cu gălbenușul unui ou .
Cozonacul se coace in cuptor preincins la 180°C, timp de 45-50 de minute, până se va rumeni frumos pe dinafară și va deveni pufos.
Poftă bună!
Ingrediente
Indicații
Am incălzit laptele și am amestecat cu drojdie, am adaugat și zahărul treptat și 2 linguri de făinâ.
Am amestecat compoziția și am lăsat să crească la cald, aproximativ 15 minute.
După ce a crescut am agăugat restul de făină, untul și uleiul intr-un vas adânc. Se adaugă treptat amestecul de drojdie.
Am frământat aluatul până a devenit elastic, iar după ce a fost elastic, am adăugat și galbenușurile (de la 2 ouă) , esența de lămâie și coaja de la lămâie.
Se lasă aluatul obținut să crească la cald aproximativ o ora, apoi l-am impârțit in 4 părți egale.
Am intins cele 4 porții impărțite egal și am adaugat rahatul (tăiat mărunt) peste foaie și am rulăm aluatul. După ce am obținut 4 role de aluat, le-am impletit două câte două și am obținut 2 cozonaci impletiți.
Se unge cozonacul cu gălbenușul unui ou .
Cozonacul se coace in cuptor preincins la 180°C, timp de 45-50 de minute, până se va rumeni frumos pe dinafară și va deveni pufos.
Poftă bună!