fbpx

Cozonac pufos cu rahat

AutorDANIELA
DificultateIntermediar

Cozonac pufos cu rahat. Ceva dulce cu gust de copilarie.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare1 oră 15 minsTimp de gătire / răcire50 minsTimp Total2 ore 5 mins

Ingrediente:

 500 g făină
 200 ml lapte
 120 g zahăr
 400 g rahat
 25 g drojdie
 3 ouă
 50 ml ulei
 50 g unt topit
 1 esență de lămâie
 1 linguri(ă) coaja de la o lămâie

Mod de preparare:

1

Am incălzit laptele și am amestecat cu drojdie, am adaugat și zahărul treptat și 2 linguri de făinâ.

Am amestecat compoziția și am lăsat să crească la cald, aproximativ 15 minute.

După ce a crescut am agăugat restul de făină, untul și uleiul intr-un vas adânc. Se adaugă treptat amestecul de drojdie.

2

Am frământat aluatul până a devenit elastic, iar după ce a fost elastic, am adăugat și galbenușurile (de la 2 ouă) , esența de lămâie și coaja de la lămâie.

3

Se lasă aluatul obținut să crească la cald aproximativ o ora, apoi l-am impârțit in 4 părți egale.

4

Am intins cele 4 porții impărțite egal și am adaugat rahatul (tăiat mărunt) peste foaie și am rulăm aluatul. După ce am obținut 4 role de aluat, le-am impletit două câte două și am obținut 2 cozonaci impletiți.

Se unge cozonacul cu gălbenușul unui ou .

5

Cozonacul se coace in cuptor preincins la 180°C, timp de 45-50 de minute, până se va rumeni frumos pe dinafară și va deveni pufos.

Poftă bună!

Ingrediente

 500 g făină
 200 ml lapte
 120 g zahăr
 400 g rahat
 25 g drojdie
 3 ouă
 50 ml ulei
 50 g unt topit
 1 esență de lămâie
 1 linguri(ă) coaja de la o lămâie

Direcții

1

Am incălzit laptele și am amestecat cu drojdie, am adaugat și zahărul treptat și 2 linguri de făinâ.

Am amestecat compoziția și am lăsat să crească la cald, aproximativ 15 minute.

După ce a crescut am agăugat restul de făină, untul și uleiul intr-un vas adânc. Se adaugă treptat amestecul de drojdie.

2

Am frământat aluatul până a devenit elastic, iar după ce a fost elastic, am adăugat și galbenușurile (de la 2 ouă) , esența de lămâie și coaja de la lămâie.

3

Se lasă aluatul obținut să crească la cald aproximativ o ora, apoi l-am impârțit in 4 părți egale.

4

Am intins cele 4 porții impărțite egal și am adaugat rahatul (tăiat mărunt) peste foaie și am rulăm aluatul. După ce am obținut 4 role de aluat, le-am impletit două câte două și am obținut 2 cozonaci impletiți.

Se unge cozonacul cu gălbenușul unui ou .

5

Cozonacul se coace in cuptor preincins la 180°C, timp de 45-50 de minute, până se va rumeni frumos pe dinafară și va deveni pufos.

Poftă bună!

Cozonac pufos cu rahat