Cu gândul la cozonacul bunicii, m-am gândit să aduc o notă mai modernă rețetei și să renunț la cuptor pentru prepararea ei. Eu zic că am reușit destul de bine și gustul mă duce cu gandul la sărbătorile de iarnă, petrecute în liniște alături de cei dragi mie!
Ingrediente:
Mod de preparare:
Punem la hidratat nucile într-un vas și le lăsăm minim 4 ore. Într-un alt vas punem curmalele și caisele la hidratat.
Fulgii de ovăz îi punem într-un blender cu lamă S și îi lăsăm până avem o făină fină după care o transferăm într-un bol.
Curmalele și caisele hidratate le punem în blender împreună cu puțină apă (cea in care s-au hidratat) și ”blendăm” până ce se formează un gem după care îl turnăm peste făina de ovăz.
Amestecăm făina cu gemul foarte bine și lăsăm la o parte până pregătim umplutura.
Pentru umplutură punem în blenderul cu lamă S nucile hidratate și spalate, pudra de cacao, scortisoara, sarea, vanilia si sucul de portocale (dacă portocalele nu sunt dulci putem adauga miere de albine) si le lăsăm până se formează o pastă fină.
Pe blatul de lucru așezăm o folie alimentară și cu ajutorul unei spatule întindem, unifrom, blatul cozonacului.
Peste blat punem crema rezultată și întindem uniform.
Cu ajutorul foliei alimetare rulăm cozonacul și îl strângem bine la margini.
Dăm la congelator pentru minim 4 ore (preferabil 12) după care îl puteti servi. Se poate păstra până la 4 saptămani in congelator cu condiția ca înainte de servire sa fie pus în frigider pentru 2 ore.
Ingrediente
Indicații
Punem la hidratat nucile într-un vas și le lăsăm minim 4 ore. Într-un alt vas punem curmalele și caisele la hidratat.
Fulgii de ovăz îi punem într-un blender cu lamă S și îi lăsăm până avem o făină fină după care o transferăm într-un bol.
Curmalele și caisele hidratate le punem în blender împreună cu puțină apă (cea in care s-au hidratat) și ”blendăm” până ce se formează un gem după care îl turnăm peste făina de ovăz.
Amestecăm făina cu gemul foarte bine și lăsăm la o parte până pregătim umplutura.
Pentru umplutură punem în blenderul cu lamă S nucile hidratate și spalate, pudra de cacao, scortisoara, sarea, vanilia si sucul de portocale (dacă portocalele nu sunt dulci putem adauga miere de albine) si le lăsăm până se formează o pastă fină.
Pe blatul de lucru așezăm o folie alimentară și cu ajutorul unei spatule întindem, unifrom, blatul cozonacului.
Peste blat punem crema rezultată și întindem uniform.
Cu ajutorul foliei alimetare rulăm cozonacul și îl strângem bine la margini.
Dăm la congelator pentru minim 4 ore (preferabil 12) după care îl puteti servi. Se poate păstra până la 4 saptămani in congelator cu condiția ca înainte de servire sa fie pus în frigider pentru 2 ore.