Cozonaci pufoși tradiționali

AutorSpicy
DificultateÎncepător

Am încercat să păstrez totul cât mai simplu, gustos și tradițional, să fie acea rețetă care face ca mirosul care umple casa să te poarte în timp. Vor ieșii 2 cozonaci!

ShareSave
Randamente1 porțieTimp total2 ore

Ingrediente:

 1 kg făină
 7 ouă
 1 baton drojdie
 1 lămâie
 230 gr zahăr brun
 350 ml lapte călduț
 130 gr unt
 50 ml ulei
 2 fl oz vanilie
 1 praf de sare
 400 gr nuci

Mod de preparare:

1

Se amestecă drojdia cu laptele într-un pahar și se lasă să se activeze 5 min (până când vrea să iasă din pahar).

2

Se adaugă laptele, făina, untul, ouăle, sarea și uleiul într-un vas mare și se frământă bine apoi se lasă o oră la crescut.

3

Se pun hârtii de copt în cele două tăvi de cozonac și se ung cu ulei.

4

După ce aluatul a crescut se împarte în două. Amestecul de nuci măcinate, zahărul, coajă de lămâie, sucul de la lămâie și vanilia se împart la cele două bucăți de aluat.

5

Cozonacii se pun în tăvi și se ung cu gălbenuș de ou amestecat cu zahăr brun.

6

Se lasă aproximativ o oră la cuptor la 180˚C, (aici diferă la fiecare cuptor), dar atunci când cozonacii capătă o culoare ușor brună putem fii siguri că sunt gata.

Ingrediente

 1 kg făină
 7 ouă
 1 baton drojdie
 1 lămâie
 230 gr zahăr brun
 350 ml lapte călduț
 130 gr unt
 50 ml ulei
 2 fl oz vanilie
 1 praf de sare
 400 gr nuci

Indicații

1

Se amestecă drojdia cu laptele într-un pahar și se lasă să se activeze 5 min (până când vrea să iasă din pahar).

2

Se adaugă laptele, făina, untul, ouăle, sarea și uleiul într-un vas mare și se frământă bine apoi se lasă o oră la crescut.

3

Se pun hârtii de copt în cele două tăvi de cozonac și se ung cu ulei.

4

După ce aluatul a crescut se împarte în două. Amestecul de nuci măcinate, zahărul, coajă de lămâie, sucul de la lămâie și vanilia se împart la cele două bucăți de aluat.

5

Cozonacii se pun în tăvi și se ung cu gălbenuș de ou amestecat cu zahăr brun.

6

Se lasă aproximativ o oră la cuptor la 180˚C, (aici diferă la fiecare cuptor), dar atunci când cozonacii capătă o culoare ușor brună putem fii siguri că sunt gata.

Cozonaci pufoși tradiționali