Crackers cu maia și turmeric

AutorLarisa
DificultateIntermediar

Foarte buni.Pot înlocui cu succes pâinea.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare2 ore 22 minuteTimp total2 ore 42 minute

Ingrediente:

 60 gr făină albă
 60 gr făină integrală
 10 gr germeni de grâu
 4 gr zahăr
 3 gr sare
 1 tsp turmeric
 240 gr preferment hidratare 100%(maia)
 57 gr unt nesărat topit

Mod de preparare:

1

Amestecăm făina(integrală+albă), germeni de grâu, zahărul, sarea și turmericul.

2

Adăugăm prefermentul și untul topit și amestecăm până se omogenizează bine.

3

Se scoate aluatul pe masă și se porționează în două bucăți egale.
Se înfășoară fiecare bucată în folie alimentară.

4

Se bagă la frigider minim două ore (de preferință peste noapte).

5

Preîncălzim cuptorul la 175°C.

6

Pe o hârtie de copt înfăinată se întinde aluatul, pudrat cu făină pe ambele părți, la mărimea unei tăvi de cuptor.

7

Se transferă aluatul cu hârtie cu tot în tavă, se unge cu ulei extravirgin de măsline se adaugă puțină sare pe deasupra. Si se porționează.

8

Se înțeapă cu furculița, se desprind unii de alții.

9

Coacem la 175°C 20-22 de minute.

Ingrediente

 60 gr făină albă
 60 gr făină integrală
 10 gr germeni de grâu
 4 gr zahăr
 3 gr sare
 1 tsp turmeric
 240 gr preferment hidratare 100%(maia)
 57 gr unt nesărat topit

Indicații

1

Amestecăm făina(integrală+albă), germeni de grâu, zahărul, sarea și turmericul.

2

Adăugăm prefermentul și untul topit și amestecăm până se omogenizează bine.

3

Se scoate aluatul pe masă și se porționează în două bucăți egale.
Se înfășoară fiecare bucată în folie alimentară.

4

Se bagă la frigider minim două ore (de preferință peste noapte).

5

Preîncălzim cuptorul la 175°C.

6

Pe o hârtie de copt înfăinată se întinde aluatul, pudrat cu făină pe ambele părți, la mărimea unei tăvi de cuptor.

7

Se transferă aluatul cu hârtie cu tot în tavă, se unge cu ulei extravirgin de măsline se adaugă puțină sare pe deasupra. Si se porționează.

8

Se înțeapă cu furculița, se desprind unii de alții.

9

Coacem la 175°C 20-22 de minute.

Note

Crackers cu maia și turmeric