Crema de alune cu ciocolata

AutorJakab Attila 15.04.1992
DificultateIntermediar

Nutella de casa

ShareSave
Randamente1 porțieTimp total1 oră

Ingrediente:

 1 kg alune de padure
 12 tbsp ulei de alune
 1 kg ciocolata cu lapte
 1 kg ciocolata neagra
 13 tbsp praf de cacao fara zahar
 4 varfuri de lingurita de sare
 4 tbsp zahar praf

Mod de preparare:

1

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade. Puneți alunele pe o foaie de copt și prajiti cca. 10 minute până când pielita exterioară începe să se înnegrească și alunele sunt prăjite. Când simtim miros de alune ,acestea sunt bine prajite. Scoateți și apoi frecați alunele cu o cârpă pentru a inlatura partea innegrita . Dacă rămâne puțina piele innegrita pe ele, nu este nici o problemă, va fi totuși foarte delicios.

2

Alunele sunt măcinate într-un blender pentru a avea o textură moale de unt. Adăugați sare, zahăr pudra, cacao și ulei și lăsați mașina să funcționeze încă 2-3 minute pentru a rafina alunele și a dizolva zahărul complet.

3

Topiți ciocolata pe baie de aburi (bain-marie) și adăugați la amestecul de alune. Amestecam cu blenderul minuțios. În cele din urmă, puneți în borcane și lăsați să se răcească la temperatura camerei. Se îngroașă ușor, dar nu trebuie răcit(in frigider), deoarece se va întări și va deveni imposibil de uns.

Ingrediente

 1 kg alune de padure
 12 tbsp ulei de alune
 1 kg ciocolata cu lapte
 1 kg ciocolata neagra
 13 tbsp praf de cacao fara zahar
 4 varfuri de lingurita de sare
 4 tbsp zahar praf

Indicații

1

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade. Puneți alunele pe o foaie de copt și prajiti cca. 10 minute până când pielita exterioară începe să se înnegrească și alunele sunt prăjite. Când simtim miros de alune ,acestea sunt bine prajite. Scoateți și apoi frecați alunele cu o cârpă pentru a inlatura partea innegrita . Dacă rămâne puțina piele innegrita pe ele, nu este nici o problemă, va fi totuși foarte delicios.

2

Alunele sunt măcinate într-un blender pentru a avea o textură moale de unt. Adăugați sare, zahăr pudra, cacao și ulei și lăsați mașina să funcționeze încă 2-3 minute pentru a rafina alunele și a dizolva zahărul complet.

3

Topiți ciocolata pe baie de aburi (bain-marie) și adăugați la amestecul de alune. Amestecam cu blenderul minuțios. În cele din urmă, puneți în borcane și lăsați să se răcească la temperatura camerei. Se îngroașă ușor, dar nu trebuie răcit(in frigider), deoarece se va întări și va deveni imposibil de uns.

Crema de alune cu ciocolata