O cremă de zahăr ars perfectă, rapidă și delicioasă când o consumi rece.
Ingrediente:
Mod de preparare:
In vasul mixerului am spart cele 10 oua. Adaugam zaharul sarea si vanilia, le mixam 2-3 minute.
Adaugam treptat laptele rece si subtiem compozitia. Amestecul devine spumos si il lasam deoparte.
In forma punem zaharul si il bagam la cuptor pana se topeste uniform si devine de culoare maro roscat, fara sa se arda. Se scoate forma cu manusi de bucatarie sau carpe groase, se inclina si se invarte forma astfel incat sa i se tapeteze peretii si fundul cu acest caramel.
Cratita tapetata cu caramel se lasa cateva minute la racit pana se aude cum pocneste si trosneste caramelul in timpul racirii.
Turnam compozitia in forma si o bagam la cuptor pentru 40 minute in cuptorul incins la 180°C.
Ingrediente
Indicații
In vasul mixerului am spart cele 10 oua. Adaugam zaharul sarea si vanilia, le mixam 2-3 minute.
Adaugam treptat laptele rece si subtiem compozitia. Amestecul devine spumos si il lasam deoparte.
In forma punem zaharul si il bagam la cuptor pana se topeste uniform si devine de culoare maro roscat, fara sa se arda. Se scoate forma cu manusi de bucatarie sau carpe groase, se inclina si se invarte forma astfel incat sa i se tapeteze peretii si fundul cu acest caramel.
Cratita tapetata cu caramel se lasa cateva minute la racit pana se aude cum pocneste si trosneste caramelul in timpul racirii.
Turnam compozitia in forma si o bagam la cuptor pentru 40 minute in cuptorul incins la 180°C.