Crema de zahar ars

Autorghita_elena
DificultateÎncepător

O cremă de zahăr ars perfectă, rapidă și delicioasă când o consumi rece.

ShareSave
Randamente6 porțiiTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare1 orăTimp total1 oră 20 minute

Ingrediente:

 8 ouă întregi
 200 gr zahăr tos
 1 gr sare
 2 fl oz zahăr vanilat
 1 l lapte rece
 150 gr zahăr tos pt caramel

Mod de preparare:

1

In vasul mixerului am spart cele 10 oua. Adaugam zaharul sarea si vanilia, le mixam 2-3 minute.

2

Adaugam treptat laptele rece si subtiem compozitia. Amestecul devine spumos si il lasam deoparte.

3

In forma punem zaharul si il bagam la cuptor pana se topeste uniform si devine de culoare maro roscat, fara sa se arda. Se scoate forma cu manusi de bucatarie sau carpe groase, se inclina si se invarte forma astfel incat sa i se tapeteze peretii si fundul cu acest caramel.

4

Cratita tapetata cu caramel se lasa cateva minute la racit pana se aude cum pocneste si trosneste caramelul in timpul racirii.

5

Turnam compozitia in forma si o bagam la cuptor pentru 40 minute in cuptorul incins la 180°C.

Ingrediente

 8 ouă întregi
 200 gr zahăr tos
 1 gr sare
 2 fl oz zahăr vanilat
 1 l lapte rece
 150 gr zahăr tos pt caramel

Indicații

1

In vasul mixerului am spart cele 10 oua. Adaugam zaharul sarea si vanilia, le mixam 2-3 minute.

2

Adaugam treptat laptele rece si subtiem compozitia. Amestecul devine spumos si il lasam deoparte.

3

In forma punem zaharul si il bagam la cuptor pana se topeste uniform si devine de culoare maro roscat, fara sa se arda. Se scoate forma cu manusi de bucatarie sau carpe groase, se inclina si se invarte forma astfel incat sa i se tapeteze peretii si fundul cu acest caramel.

4

Cratita tapetata cu caramel se lasa cateva minute la racit pana se aude cum pocneste si trosneste caramelul in timpul racirii.

5

Turnam compozitia in forma si o bagam la cuptor pentru 40 minute in cuptorul incins la 180°C.

Crema de zahar ars