Crema de zahar ars

AutorLaura Simona
DificultateÎncepător

Desertul copilariei

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire30 minuteTimp de preparare2 oreTimp total2 ore 30 minute

Ingrediente:

 1 l Lapte
 10 Oua
 400 gr Zahar
 Esenta de vanilie sau rom

Mod de preparare:

1

Intr-un vas termorezistent caramelizam 200 g zahar si il intindem pe peretii vasului. Batem cele 10 oua spuma impreuna cu 200 g zahar si esenta de vanilie sau rom (dupa gustul fiecaruia) in spuma de oua obtinuta adaugam laptele caldut, amestecul obtinut il turnam in vasul cu zaharul caramelizat.

2

Il bagam in cuptor la foc mic pentru 60 de min sau pana cand crema e inchegata bine si are culoare aramie, o scoatem si o lasam la racit in frigider peste noapte dupa care o portionam dupa bunul plac.

Ingrediente

 1 l Lapte
 10 Oua
 400 gr Zahar
 Esenta de vanilie sau rom

Indicații

1

Intr-un vas termorezistent caramelizam 200 g zahar si il intindem pe peretii vasului. Batem cele 10 oua spuma impreuna cu 200 g zahar si esenta de vanilie sau rom (dupa gustul fiecaruia) in spuma de oua obtinuta adaugam laptele caldut, amestecul obtinut il turnam in vasul cu zaharul caramelizat.

2

Il bagam in cuptor la foc mic pentru 60 de min sau pana cand crema e inchegata bine si are culoare aramie, o scoatem si o lasam la racit in frigider peste noapte dupa care o portionam dupa bunul plac.

Crema de zahar ars