Un desert clasic de Crăciun, cu cremă pufoasă.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Pentru început, separați gălbenușurile de albușuri.
Cele 8 gălbenușuri se freacă cu 250 de grame de zahăr, 4 plicuri de zahăr vanilat și 1 litru de lapte.
Amestescul se pune pe baie de abur și se fierbe până la îngroșare (până compoziția scade la jumătate din cantitatea inițială).
Între timp, bateți albușurile spumă. Adăugați un vârf de sare pentru a obține o spumă tare.
La finalul fierberii, adăugați treptat spuma de albuș în crema obținută.
Crema se toarnă caldă peste foaia de cremeș. Foaia care se pune desaupra se poate fărămița pentru a se mânca mai ușor.
Lăsați cremeșul la rece și tăiați-l doar când crema s-a răcit pentru a nu strica forma cremeșului.
Bucurați-vă de o combinație delicioasă între foaia crocantă și crema pufoasă. Poftă bună!
Ingrediente
Indicații
Pentru început, separați gălbenușurile de albușuri.
Cele 8 gălbenușuri se freacă cu 250 de grame de zahăr, 4 plicuri de zahăr vanilat și 1 litru de lapte.
Amestescul se pune pe baie de abur și se fierbe până la îngroșare (până compoziția scade la jumătate din cantitatea inițială).
Între timp, bateți albușurile spumă. Adăugați un vârf de sare pentru a obține o spumă tare.
La finalul fierberii, adăugați treptat spuma de albuș în crema obținută.
Crema se toarnă caldă peste foaia de cremeș. Foaia care se pune desaupra se poate fărămița pentru a se mânca mai ușor.
Lăsați cremeșul la rece și tăiați-l doar când crema s-a răcit pentru a nu strica forma cremeșului.
Bucurați-vă de o combinație delicioasă între foaia crocantă și crema pufoasă. Poftă bună!