O rețetă a copilăriei mele, replicată la mulți kilometri de casă, cu ingrediente accesibile tuturor. Eu îl mai numesc și Cremeșul expaților :).
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se preîncălzește cuptorul la 200 de grade.
Se taie aluatul foietaj pe lungime, în două bucăți egale.
Se pun cele două bucăți de aluat pe o hârtie de copt și se așează în cuptorul preîncălzit pentru 15-20 de minute sau până devin aurii.
Se scoate foietajul din cuptor și se lasă la răcit.
Se pregătește budinca prin adăugarea conținutului plicului într-un bol, amestecându-se cu zahărul și cu 4 linguri de lapte.
Se fierbe restul de lapte, iar în momentul în care începe să fiarbă, se adaugă amestecul uscat, lăsându-se să fiarbă pentru încă un minut, amestecând constant.
Se toarnă budinca în recipiente răcite anterior și se lasă să se răcească.
Când toate ingredientele s-au răcit, se ia o bucată de foietaj ca bază și se plasează pe o tavă.
Se toarnă budinca deasupra și se acoperă cu cealaltă bucată de foietaj.
Se presară zahăr vanilat pe întreaga prăjitură și se dă la frigider pentru răcire (1-2 ore) înainte de servire.
Ingrediente
Indicații
Se preîncălzește cuptorul la 200 de grade.
Se taie aluatul foietaj pe lungime, în două bucăți egale.
Se pun cele două bucăți de aluat pe o hârtie de copt și se așează în cuptorul preîncălzit pentru 15-20 de minute sau până devin aurii.
Se scoate foietajul din cuptor și se lasă la răcit.
Se pregătește budinca prin adăugarea conținutului plicului într-un bol, amestecându-se cu zahărul și cu 4 linguri de lapte.
Se fierbe restul de lapte, iar în momentul în care începe să fiarbă, se adaugă amestecul uscat, lăsându-se să fiarbă pentru încă un minut, amestecând constant.
Se toarnă budinca în recipiente răcite anterior și se lasă să se răcească.
Când toate ingredientele s-au răcit, se ia o bucată de foietaj ca bază și se plasează pe o tavă.
Se toarnă budinca deasupra și se acoperă cu cealaltă bucată de foietaj.
Se presară zahăr vanilat pe întreaga prăjitură și se dă la frigider pentru răcire (1-2 ore) înainte de servire.