fbpx

Cremeș fals

AvatarAutorLovemadeedible
DificultateIntermediar

O rețetă a copilăriei mele, replicată la mulți kilometri de casă, cu ingrediente accesibile tuturor. Eu îl mai numesc și Cremeșul expaților :).

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare30 minsTimp de gătire / răcire2 oreTimp Total2 ore 30 mins

Ingrediente:

 1 Aluat foietaj
 1 Plic de budincă vanilie
 500 ml Lapte
 2 linguri(ă) Zahăr
 1 linguri(ă) Zahăr pudră

Mod de preparare:

1

Se preîncălzește cuptorul la 200 de grade.

2

Se taie aluatul foietaj pe lungime, în două bucăți egale.

3

Se pun cele două bucăți de aluat pe o hârtie de copt și se așează în cuptorul preîncălzit pentru 15-20 de minute sau până devin aurii.

4

Se scoate foietajul din cuptor și se lasă la răcit.

5

Se pregătește budinca prin adăugarea conținutului plicului într-un bol, amestecându-se cu zahărul și cu 4 linguri de lapte.

6

Se fierbe restul de lapte, iar în momentul în care începe să fiarbă, se adaugă amestecul uscat, lăsându-se să fiarbă pentru încă un minut, amestecând constant.

7

Se toarnă budinca în recipiente răcite anterior și se lasă să se răcească.

Montarea cremeșului
8

Când toate ingredientele s-au răcit, se ia o bucată de foietaj ca bază și se plasează pe o tavă.

9

Se toarnă budinca deasupra și se acoperă cu cealaltă bucată de foietaj.

10

Se presară zahăr vanilat pe întreaga prăjitură și se dă la frigider pentru răcire (1-2 ore) înainte de servire.

Ingrediente

 1 Aluat foietaj
 1 Plic de budincă vanilie
 500 ml Lapte
 2 linguri(ă) Zahăr
 1 linguri(ă) Zahăr pudră

Direcții

1

Se preîncălzește cuptorul la 200 de grade.

2

Se taie aluatul foietaj pe lungime, în două bucăți egale.

3

Se pun cele două bucăți de aluat pe o hârtie de copt și se așează în cuptorul preîncălzit pentru 15-20 de minute sau până devin aurii.

4

Se scoate foietajul din cuptor și se lasă la răcit.

5

Se pregătește budinca prin adăugarea conținutului plicului într-un bol, amestecându-se cu zahărul și cu 4 linguri de lapte.

6

Se fierbe restul de lapte, iar în momentul în care începe să fiarbă, se adaugă amestecul uscat, lăsându-se să fiarbă pentru încă un minut, amestecând constant.

7

Se toarnă budinca în recipiente răcite anterior și se lasă să se răcească.

Montarea cremeșului
8

Când toate ingredientele s-au răcit, se ia o bucată de foietaj ca bază și se plasează pe o tavă.

9

Se toarnă budinca deasupra și se acoperă cu cealaltă bucată de foietaj.

10

Se presară zahăr vanilat pe întreaga prăjitură și se dă la frigider pentru răcire (1-2 ore) înainte de servire.

Cremeș fals