Cremeș

AutorAndrada
DificultateIntermediar

Un desert clasic de Crăciun, cu cremă pufoasă.

ShareSave
Randamente12 porțiiTimp de preparare1 oră 30 minuteTimp total1 oră 30 minute

Ingrediente:

Cremă
 8 Ouă
 250 gr Zahăr
 4 fl oz Zahăr Vanilat
 1 l Lapte
 1 gr Sare
Foi de cremeș
 1 baton Foi de Cremeș

Mod de preparare:

1

Pentru început, separați gălbenușurile de albușuri.

2

Cele 8 gălbenușuri se freacă cu 250 de grame de zahăr, 4 plicuri de zahăr vanilat și 1 litru de lapte.

3

Amestescul se pune pe baie de abur și se fierbe până la îngroșare (până compoziția scade la jumătate din cantitatea inițială).

4

Între timp, bateți albușurile spumă. Adăugați un vârf de sare pentru a obține o spumă tare.

5

La finalul fierberii, adăugați treptat spuma de albuș în crema obținută.

6

Crema se toarnă caldă peste foaia de cremeș. Foaia care se pune desaupra se poate fărămița pentru a se mânca mai ușor.

7

Lăsați cremeșul la rece și tăiați-l doar când crema s-a răcit pentru a nu strica forma cremeșului.

8

Bucurați-vă de o combinație delicioasă între foaia crocantă și crema pufoasă. Poftă bună!

Ingrediente

Cremă
 8 Ouă
 250 gr Zahăr
 4 fl oz Zahăr Vanilat
 1 l Lapte
 1 gr Sare
Foi de cremeș
 1 baton Foi de Cremeș

Indicații

1

Pentru început, separați gălbenușurile de albușuri.

2

Cele 8 gălbenușuri se freacă cu 250 de grame de zahăr, 4 plicuri de zahăr vanilat și 1 litru de lapte.

3

Amestescul se pune pe baie de abur și se fierbe până la îngroșare (până compoziția scade la jumătate din cantitatea inițială).

4

Între timp, bateți albușurile spumă. Adăugați un vârf de sare pentru a obține o spumă tare.

5

La finalul fierberii, adăugați treptat spuma de albuș în crema obținută.

6

Crema se toarnă caldă peste foaia de cremeș. Foaia care se pune desaupra se poate fărămița pentru a se mânca mai ușor.

7

Lăsați cremeșul la rece și tăiați-l doar când crema s-a răcit pentru a nu strica forma cremeșului.

8

Bucurați-vă de o combinație delicioasă între foaia crocantă și crema pufoasă. Poftă bună!

Note

Cremeș