Este reţeta naşei mele şi mi-a plăcut pentru că este foarte simplă şi deosebit de gustoasă. Am folosit foi pentru cremeş Boromir.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se mixeaza frisca si se pune la rece.
Ouale se mixeaza întregi împreuna cu zaharul, se adauga laptele, faina si amidonul, pastaia de vanilie taiata pe jumatate si se pune compozitia pe foc. Amestecam continuu pâna când compozitia se îngroasa. Indepartam pastaia de vanilie.
Am folosit 75 gr faina in amestec cu amidon, dar puteti sa folositi doar faina sau doar amidon (75 gr).
Puneti crema peste foi (lasati sa se raceasca crema cel putin o ora) si deasupra puneti un strat de frisca si cea de-a doua foaie sfarâmata.
Daca folositi foi cumparate, este bine sa puneti crema fierbinte peste foaie, pentru ca aceasta sa se înmoaie. Daca folositi insa foi facute în casa, lasati crema sa se raceasca, apoi o amestecati cu 3-4 linguri de frisca si o puneti rece peste foaie.
Pudrati cu zahar si lasati câteva ore la rece apoi o portionati.
Daca aveti foi de dimensiune mai mare, mariti proportional cantitatea ingredientelor pentru crema.
Ingrediente
Indicații
Se mixeaza frisca si se pune la rece.
Ouale se mixeaza întregi împreuna cu zaharul, se adauga laptele, faina si amidonul, pastaia de vanilie taiata pe jumatate si se pune compozitia pe foc. Amestecam continuu pâna când compozitia se îngroasa. Indepartam pastaia de vanilie.
Am folosit 75 gr faina in amestec cu amidon, dar puteti sa folositi doar faina sau doar amidon (75 gr).
Puneti crema peste foi (lasati sa se raceasca crema cel putin o ora) si deasupra puneti un strat de frisca si cea de-a doua foaie sfarâmata.
Daca folositi foi cumparate, este bine sa puneti crema fierbinte peste foaie, pentru ca aceasta sa se înmoaie. Daca folositi insa foi facute în casa, lasati crema sa se raceasca, apoi o amestecati cu 3-4 linguri de frisca si o puneti rece peste foaie.
Pudrati cu zahar si lasati câteva ore la rece apoi o portionati.
Daca aveti foi de dimensiune mai mare, mariti proportional cantitatea ingredientelor pentru crema.