Cremsnit cu fructe de padure

Autorpetitecuisine
DificultateÎncepător

Un desert delicios si foarte usor de facut! Puteti folosi orice fel de fructe doriti sau puteti sa le omiteti, dar cu siguranta va atrage papilele gustative tuturor.

ShareSalvează
Randamente1 porțieTimp de pregătire30 minuteTimp de preparare1 orăTimp total1 oră 30 minute

Ingrediente:

 1 pachet de foi pentru cremsnit
 500 ml lapte
 3 galbenusuri
 4 tbsp amidon sau faina
 2 tbsp unt
 7 tbsp zahar sau dupa gust
 esenta vanilie
 fructe de padure dupa preferinta

Mod de preparare:

1

Pregatim crema de vanilie. Pentru inceput punem laptele la foc. Intre timp pregatim celelalte ingrediente.

2

Galbenusurile, zaharul si faina le amestecam impreuna pana ce formam o crema omogena.

3

Se ia putin din lapte si se adauga peste amestecul sus mentionat si apoi se toarna peste laptele de pe foc, amestecand continuu pana se ingroasa, aproximativ 15-20 minute.

4

Se adauga si esenta de vanilie si untul si se amestecam bine, dupa acoperim crema cu o folie de prospetime si o dam la racit.

5

Dupa ce s-a racit crema pregatim prajitura. In functie de marimea foilor si de cum doriti sa arate prajitura le puteti taia sau le puteti lasa intregi. Foile pe care le-am folosit erau prea lungi asa ca le-am taiat in doua si au rezultat 2 prajituri.

6

Intr-o tava potrivita punem o foaie si o ungem cu crema uniform si adaugam fructele. Dupa, continuam cu inca un strat: foaie, crema, fructe. Prajitura este gata. O lasam cel putin o ora la rece pentru a patrunde crema in foi si o putem consuma. Pofta buna!

Ingrediente

 1 pachet de foi pentru cremsnit
 500 ml lapte
 3 galbenusuri
 4 tbsp amidon sau faina
 2 tbsp unt
 7 tbsp zahar sau dupa gust
 esenta vanilie
 fructe de padure dupa preferinta

Indicații

1

Pregatim crema de vanilie. Pentru inceput punem laptele la foc. Intre timp pregatim celelalte ingrediente.

2

Galbenusurile, zaharul si faina le amestecam impreuna pana ce formam o crema omogena.

3

Se ia putin din lapte si se adauga peste amestecul sus mentionat si apoi se toarna peste laptele de pe foc, amestecand continuu pana se ingroasa, aproximativ 15-20 minute.

4

Se adauga si esenta de vanilie si untul si se amestecam bine, dupa acoperim crema cu o folie de prospetime si o dam la racit.

5

Dupa ce s-a racit crema pregatim prajitura. In functie de marimea foilor si de cum doriti sa arate prajitura le puteti taia sau le puteti lasa intregi. Foile pe care le-am folosit erau prea lungi asa ca le-am taiat in doua si au rezultat 2 prajituri.

6

Intr-o tava potrivita punem o foaie si o ungem cu crema uniform si adaugam fructele. Dupa, continuam cu inca un strat: foaie, crema, fructe. Prajitura este gata. O lasam cel putin o ora la rece pentru a patrunde crema in foi si o putem consuma. Pofta buna!

Cremsnit cu fructe de padure