Un desert delicios si extrem de usor de realizat!
Ingrediente:
Mod de preparare:
Faina împreuna cu praful de copt si bicarbonatul de sodiu se cern si se amesteca.
Se separa gălbenușurile de albus, iar gălbenușurile le amestecam cu ingredientele uscate. Peste adăugăm laptele, untul, praful de sare si amestecam pana se încorporează toate ingredientele. Optional se mai poate adauga faina si lapte pentru a rezulta mai mult aluat.
Albușurile le batem separat pana devin spuma. Cu o spatula incorporam albușurile cu aluatul rezultat, usor si lăsam pentru 10-15 minute compoziția sa se odihneasca.
Dupa ce aluatul a stat puțin, se pot face clătitele.
Cu un polonic se pune aluatul in tigaie, fără sa se adauge ulei.
Crema de branza si smantana lichida le mixam împreuna cu zaharul pudra, pana se încorporează bine toate ingredientele.
Se aseaza clătitele: pe o clătită se întinde crema de branza, pe una gem.
Ingrediente
Indicații
Faina împreuna cu praful de copt si bicarbonatul de sodiu se cern si se amesteca.
Se separa gălbenușurile de albus, iar gălbenușurile le amestecam cu ingredientele uscate. Peste adăugăm laptele, untul, praful de sare si amestecam pana se încorporează toate ingredientele. Optional se mai poate adauga faina si lapte pentru a rezulta mai mult aluat.
Albușurile le batem separat pana devin spuma. Cu o spatula incorporam albușurile cu aluatul rezultat, usor si lăsam pentru 10-15 minute compoziția sa se odihneasca.
Dupa ce aluatul a stat puțin, se pot face clătitele.
Cu un polonic se pune aluatul in tigaie, fără sa se adauge ulei.
Crema de branza si smantana lichida le mixam împreuna cu zaharul pudra, pana se încorporează bine toate ingredientele.
Se aseaza clătitele: pe o clătită se întinde crema de branza, pe una gem.