fbpx

Crepe cake cu zmeura

AutorSuciu Roxana
DificultateIntermediar

Un desert delicios si extrem de usor de realizat!

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare30 minsTimp de gătire / răcire2 ore 40 minsTimp Total3 ore 10 mins

Ingrediente:

 2 Oua
 150 g Faina
 300 ml Lapte
 1 linguri(ă) Unt
 1 linguriță(e) Praf de copt
 1 linguriță(e) Bicarbonat de sodiu
 120 g Crema de branza
 200 ml Smantana pentru frișca
 ¼ linguriță(e) Sare
 10 Gem zmeura

Mod de preparare:

1

Faina împreuna cu praful de copt si bicarbonatul de sodiu se cern si se amesteca.

2

Se separa gălbenușurile de albus, iar gălbenușurile le amestecam cu ingredientele uscate. Peste adăugăm laptele, untul, praful de sare si amestecam pana se încorporează toate ingredientele. Optional se mai poate adauga faina si lapte pentru a rezulta mai mult aluat.

3

Albușurile le batem separat pana devin spuma. Cu o spatula incorporam albușurile cu aluatul rezultat, usor si lăsam pentru 10-15 minute compoziția sa se odihneasca.
Dupa ce aluatul a stat puțin, se pot face clătitele.

4

Cu un polonic se pune aluatul in tigaie, fără sa se adauge ulei.

5

Crema de branza si smantana lichida le mixam împreuna cu zaharul pudra, pana se încorporează bine toate ingredientele.

6

Se aseaza clătitele: pe o clătită se întinde crema de branza, pe una gem.

Ingrediente

 2 Oua
 150 g Faina
 300 ml Lapte
 1 linguri(ă) Unt
 1 linguriță(e) Praf de copt
 1 linguriță(e) Bicarbonat de sodiu
 120 g Crema de branza
 200 ml Smantana pentru frișca
 ¼ linguriță(e) Sare
 10 Gem zmeura

Direcții

1

Faina împreuna cu praful de copt si bicarbonatul de sodiu se cern si se amesteca.

2

Se separa gălbenușurile de albus, iar gălbenușurile le amestecam cu ingredientele uscate. Peste adăugăm laptele, untul, praful de sare si amestecam pana se încorporează toate ingredientele. Optional se mai poate adauga faina si lapte pentru a rezulta mai mult aluat.

3

Albușurile le batem separat pana devin spuma. Cu o spatula incorporam albușurile cu aluatul rezultat, usor si lăsam pentru 10-15 minute compoziția sa se odihneasca.
Dupa ce aluatul a stat puțin, se pot face clătitele.

4

Cu un polonic se pune aluatul in tigaie, fără sa se adauge ulei.

5

Crema de branza si smantana lichida le mixam împreuna cu zaharul pudra, pana se încorporează bine toate ingredientele.

6

Se aseaza clătitele: pe o clătită se întinde crema de branza, pe una gem.

Crepe cake cu zmeura