fbpx

Creveți în unt rumenit cu miere

AutorSoare Elena
DificultateIntermediar

Creveți acoperiți cu cel mai bun sos de unt cu usturoi și miere este o rețetă rapidă și simplă de creveți pentru a impresiona! Aceasta este cea mai bună rețetă de creveți! Aroma de calitate gata în mai puțin de 10 minute! Nu este nevoie de marinare!

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare10 minsTimp de gătire / răcire15 minsTimp Total25 mins

Ingrediente:

 100 g unt
 6 caței de usturoi
 2 linguri(ă) miere
 1 lămâie
 1 linguri(ă) ulei de măsline
 600 g creveți
 sare cu verdețuri și piper după gust

Mod de preparare:

1

Decorticam creveții.

2

Topim untul într-o tigaie de fontă la foc mediu-mare.

3

Adăugăm mierea, sucul de la jumătate de lămâie și usturoiul pisat, amestecăm bine pentru a combina toate aromele și gătim timp de 30 de secunde până când usturoiul este aromat. Se ia de pe foc.

4

Luăm sosul din tigaie lăsând doar doua linguri, restul îl punem deoparte, îl vom folosi mai târziu.

5

Adăugăm o lingură de ulei de măsline în tigaie și coacem creveții timp de aproximativ 2 minute pe fiecare parte, sau până când sunt gata și nu mai sunt opace.

6

Turnăm restul de sos de unt cu usturoi și miere, amestecând creveții pentru a acoperi uniform. Așezonăm cu sare cu verdețuri și piper după gust.

Ingrediente

 100 g unt
 6 caței de usturoi
 2 linguri(ă) miere
 1 lămâie
 1 linguri(ă) ulei de măsline
 600 g creveți
 sare cu verdețuri și piper după gust

Direcții

1

Decorticam creveții.

2

Topim untul într-o tigaie de fontă la foc mediu-mare.

3

Adăugăm mierea, sucul de la jumătate de lămâie și usturoiul pisat, amestecăm bine pentru a combina toate aromele și gătim timp de 30 de secunde până când usturoiul este aromat. Se ia de pe foc.

4

Luăm sosul din tigaie lăsând doar doua linguri, restul îl punem deoparte, îl vom folosi mai târziu.

5

Adăugăm o lingură de ulei de măsline în tigaie și coacem creveții timp de aproximativ 2 minute pe fiecare parte, sau până când sunt gata și nu mai sunt opace.

6

Turnăm restul de sos de unt cu usturoi și miere, amestecând creveții pentru a acoperi uniform. Așezonăm cu sare cu verdețuri și piper după gust.

Creveți în unt rumenit cu miere