Pentru toti iubitorii combinației de ciocolata cu portocale, am gasit fursecul perfect.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Pentru această rețeta eu folosesc un robot de bucătărie, dar puteți folosi și mixerul sau telul. O să împart rețeta în mai mulți pași, ultimul pas fiind cel mai plăcut.
Cernem într-un bol separat: făina, cacao, praful de copt și sarea;
Topim untul și ciocolată la bain-marie sau la cuptorul cu microunde;
Mixam amestecul de ciocolată și unt împreună cu zahărul și cele două ouă pentru două minute, iar apoi începem să adăugăm treptat mixul de făină, coaja de portocale până rezultă un amestec fin, ca o crema groasă;
Amestecul rezultat trebuie să stea la rece până putem lucra cu el. Ideal ar fi să stea peste noapte sau varianta rapidă: 30 de min la congelator (testată);
După ce aluatul s-a răcit, luăm cu linguriță și formăm biluțe pe care le dăm prin zahărul farin;
Tapetam o tavă cu foaie de copt. Le așezăm la distanță una de cealată și le coacem la 180 de grade fix 12 minute;
Sunt destul se fragile așa că le mutăm cu grijă pe un grătar până se răcesc;
Pasul cel mai important. Servim un crinckle.
Tip:
Trebuie să păstrați aluatul rece. Eu formez rapid toate biluțele, le dau prin zahărul farin, iar apoi până le coc le păstrez în frigider.
Ingrediente
Indicații
Pentru această rețeta eu folosesc un robot de bucătărie, dar puteți folosi și mixerul sau telul. O să împart rețeta în mai mulți pași, ultimul pas fiind cel mai plăcut.
Cernem într-un bol separat: făina, cacao, praful de copt și sarea;
Topim untul și ciocolată la bain-marie sau la cuptorul cu microunde;
Mixam amestecul de ciocolată și unt împreună cu zahărul și cele două ouă pentru două minute, iar apoi începem să adăugăm treptat mixul de făină, coaja de portocale până rezultă un amestec fin, ca o crema groasă;
Amestecul rezultat trebuie să stea la rece până putem lucra cu el. Ideal ar fi să stea peste noapte sau varianta rapidă: 30 de min la congelator (testată);
După ce aluatul s-a răcit, luăm cu linguriță și formăm biluțe pe care le dăm prin zahărul farin;
Tapetam o tavă cu foaie de copt. Le așezăm la distanță una de cealată și le coacem la 180 de grade fix 12 minute;
Sunt destul se fragile așa că le mutăm cu grijă pe un grătar până se răcesc;
Pasul cel mai important. Servim un crinckle.
Tip:
Trebuie să păstrați aluatul rece. Eu formez rapid toate biluțele, le dau prin zahărul farin, iar apoi până le coc le păstrez în frigider.