Crochete super crocante la exterior și moi în interior.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Pentru început, punem cartofii la fiert în apă cu puțină sare.
Între timp, călim ceapa tocată mărunt în cele 4 linguri de ulei. Ceapa o călim până când devine sticloasă. Adăugăm carnea tocată și o gătim până se albește. Adăugăm sare, piper și mix de condimente, după gust. La final, adăugăm și pătrunjelul tocat mărunt. Oprim focul și lăsăm pentru 5 minute în repaus.
Cartofii se zdrobesc cu o ustensilă pentru piure, iar peste ei se adaugă compoziția cu carne. Adăugăm un ou crud, usturoi granulat după gust și amestecăm totul.
Pregătim 3 farfurii : în prima punem făină, a doua cele două, ouă pe care le batem și în ultima, punem pesmet.
Cu ajutorul mâinilor formăm crochete pe care le tăvălim în ordinea următoare : făină, ou și pesmet.
Pregătim o oală cu ulei în ea (să nu ne zgârcim la ulei, crochetele trebuie să plutească) și prăjim crochetele pe o parte și pe cealaltă. Se scot apoi pe șervețele absorbante.
Ingrediente
Indicații
Pentru început, punem cartofii la fiert în apă cu puțină sare.
Între timp, călim ceapa tocată mărunt în cele 4 linguri de ulei. Ceapa o călim până când devine sticloasă. Adăugăm carnea tocată și o gătim până se albește. Adăugăm sare, piper și mix de condimente, după gust. La final, adăugăm și pătrunjelul tocat mărunt. Oprim focul și lăsăm pentru 5 minute în repaus.
Cartofii se zdrobesc cu o ustensilă pentru piure, iar peste ei se adaugă compoziția cu carne. Adăugăm un ou crud, usturoi granulat după gust și amestecăm totul.
Pregătim 3 farfurii : în prima punem făină, a doua cele două, ouă pe care le batem și în ultima, punem pesmet.
Cu ajutorul mâinilor formăm crochete pe care le tăvălim în ordinea următoare : făină, ou și pesmet.
Pregătim o oală cu ulei în ea (să nu ne zgârcim la ulei, crochetele trebuie să plutească) și prăjim crochetele pe o parte și pe cealaltă. Se scot apoi pe șervețele absorbante.