fbpx

Crochete cu cartofi și carne tocată

AutorAlisa97
DificultateIntermediar

Crochete super crocante la exterior și moi în interior.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare1 orăTimp de gătire / răcire1 orăTimp Total2 ore

Ingrediente:

 1 kg cartofi
 500 g carne tocată
 1 ceapă
 3 ouă
 4 ulei
 10 fire de pătrunjel
 1 sare
 1 piper
 1 usturoi granulat
 1 mix de condimente
 200 g făină
 200 g pesmet

Mod de preparare:

1

Pentru început, punem cartofii la fiert în apă cu puțină sare.

2

Între timp, călim ceapa tocată mărunt în cele 4 linguri de ulei. Ceapa o călim până când devine sticloasă. Adăugăm carnea tocată și o gătim până se albește. Adăugăm sare, piper și mix de condimente, după gust. La final, adăugăm și pătrunjelul tocat mărunt. Oprim focul și lăsăm pentru 5 minute în repaus.

3

Cartofii se zdrobesc cu o ustensilă pentru piure, iar peste ei se adaugă compoziția cu carne. Adăugăm un ou crud, usturoi granulat după gust și amestecăm totul.

4

Pregătim 3 farfurii : în prima punem făină, a doua cele două, ouă pe care le batem și în ultima, punem pesmet.

5

Cu ajutorul mâinilor formăm crochete pe care le tăvălim în ordinea următoare : făină, ou și pesmet.

6

Pregătim o oală cu ulei în ea (să nu ne zgârcim la ulei, crochetele trebuie să plutească) și prăjim crochetele pe o parte și pe cealaltă. Se scot apoi pe șervețele absorbante.

Ingrediente

 1 kg cartofi
 500 g carne tocată
 1 ceapă
 3 ouă
 4 ulei
 10 fire de pătrunjel
 1 sare
 1 piper
 1 usturoi granulat
 1 mix de condimente
 200 g făină
 200 g pesmet

Direcții

1

Pentru început, punem cartofii la fiert în apă cu puțină sare.

2

Între timp, călim ceapa tocată mărunt în cele 4 linguri de ulei. Ceapa o călim până când devine sticloasă. Adăugăm carnea tocată și o gătim până se albește. Adăugăm sare, piper și mix de condimente, după gust. La final, adăugăm și pătrunjelul tocat mărunt. Oprim focul și lăsăm pentru 5 minute în repaus.

3

Cartofii se zdrobesc cu o ustensilă pentru piure, iar peste ei se adaugă compoziția cu carne. Adăugăm un ou crud, usturoi granulat după gust și amestecăm totul.

4

Pregătim 3 farfurii : în prima punem făină, a doua cele două, ouă pe care le batem și în ultima, punem pesmet.

5

Cu ajutorul mâinilor formăm crochete pe care le tăvălim în ordinea următoare : făină, ou și pesmet.

6

Pregătim o oală cu ulei în ea (să nu ne zgârcim la ulei, crochetele trebuie să plutească) și prăjim crochetele pe o parte și pe cealaltă. Se scot apoi pe șervețele absorbante.

Crochete cu cartofi și carne tocată