Mi-am dorit să mai experimentez și alte preparate cu năut, așa că acum ceva timp am făcut niște crochete vegetale delicioase, zicem noi.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Am hidratat năutul peste noapte, iar a doua zi l-am spălat în câteva ape și l-am fiert 30 de minute, pe funcția Pressure Cook a multicooker-ului.
După gătire am scurs apa cu ajutorul unei site și am lăsat la răcit boabele de năut.
După circa jumătate de oră am pasat boabele de năut cu ajutorul ustensilei pentru piure.
Am adăugat toate celelalte ingrediente menționate și am omogenizat compoziția.
Ceapa și pătrunjelul să fie tocate mărunt, iar morcovii rași fin și storși de zeamă.
Am format crochetele și le-am tăvălit prin pesmet. În cazul copiilor mai mici de 1-2 ani folosiți pesmet de casă sau fără sare adăugată.
Am așezat crochetele în tavă tapetată cu hârtie de copt și le-am introdus în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 30 minute, la foc potrivit.
La final lăsați-le în câteva minute pentru a se răci.
Sunt ușor fragile și după răcire, însă nouă ne-au fost pe plac așa.
Dacă vreți să fie puțin mai ferme și să nu existe riscul de a se sfărâma în mânuțele celor mici, puteți adăuga în compoziție 1-2 linguri de griș sau făină de ovăz.
Ingrediente
Indicații
Am hidratat năutul peste noapte, iar a doua zi l-am spălat în câteva ape și l-am fiert 30 de minute, pe funcția Pressure Cook a multicooker-ului.
După gătire am scurs apa cu ajutorul unei site și am lăsat la răcit boabele de năut.
După circa jumătate de oră am pasat boabele de năut cu ajutorul ustensilei pentru piure.
Am adăugat toate celelalte ingrediente menționate și am omogenizat compoziția.
Ceapa și pătrunjelul să fie tocate mărunt, iar morcovii rași fin și storși de zeamă.
Am format crochetele și le-am tăvălit prin pesmet. În cazul copiilor mai mici de 1-2 ani folosiți pesmet de casă sau fără sare adăugată.
Am așezat crochetele în tavă tapetată cu hârtie de copt și le-am introdus în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 30 minute, la foc potrivit.
La final lăsați-le în câteva minute pentru a se răci.
Sunt ușor fragile și după răcire, însă nouă ne-au fost pe plac așa.
Dacă vreți să fie puțin mai ferme și să nu existe riscul de a se sfărâma în mânuțele celor mici, puteți adăuga în compoziție 1-2 linguri de griș sau făină de ovăz.