Cupcakes Cu Ciocolata Cu Menta

AutorDaniel Breda
DificultateIntermediar

Cand vine vorba de deserturi, personal prefer deserturile umede, cu crema, asa ca nu o sa ma vedeti mancand un chec uscat sau o briosa uscata 😀

ShareSalvează
O varietate de cupcakes delicioase
Randamente1 porțieTimp de pregătire30 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total50 minute

Ingrediente:

Ingrediente Cupcakes
 125 gr faina
 50 gr cacao
 2 oua
 100 gr zahar alb
 100 gr zahar brun
 50 ml cafea
 50 ml ulei floarea soarelui
 100 gr smantana
 10 gr praf de copt
 ½ tsp sare
 1 tbsp otet alb
 1 tsp esenta de vanilie
Ingrediente Crema Ciocolata Cu Menta
 50 gr unt
 100 gr ciocolata cu menta
 50 gr zahar
 200 gr frisca lichida

Mod de preparare:

1

Intru-un bol amestecam ingredientele uscate: faina, cacao, sare, praf de copt.

2

In alt bol amestecam cu telul ouale, zaharul, smantana, uleiul, cafeaua, esenta de vanilie, otetul pana cand se omogenizeaza, dupa care adaugam ingredientele uscate si amestecam pana avem o compozitie mai groasa.

3

Turnam compozitia in forme de cupcakes si le coacem la 180 grade 18-20 minute.

4

Se lasa la racit o ora dupa care putem sa punem crema deasupra.

5

Pentru crema de ciocolata cu menta, topim untul cu ciocolata si 50 grame de zahar si lasam sa se raceasca, la final batem frisca pana cand devine pufoasa, urmand sa incorporam compozitia de ciocolata.

Ingrediente

Ingrediente Cupcakes
 125 gr faina
 50 gr cacao
 2 oua
 100 gr zahar alb
 100 gr zahar brun
 50 ml cafea
 50 ml ulei floarea soarelui
 100 gr smantana
 10 gr praf de copt
 ½ tsp sare
 1 tbsp otet alb
 1 tsp esenta de vanilie
Ingrediente Crema Ciocolata Cu Menta
 50 gr unt
 100 gr ciocolata cu menta
 50 gr zahar
 200 gr frisca lichida

Indicații

1

Intru-un bol amestecam ingredientele uscate: faina, cacao, sare, praf de copt.

2

In alt bol amestecam cu telul ouale, zaharul, smantana, uleiul, cafeaua, esenta de vanilie, otetul pana cand se omogenizeaza, dupa care adaugam ingredientele uscate si amestecam pana avem o compozitie mai groasa.

3

Turnam compozitia in forme de cupcakes si le coacem la 180 grade 18-20 minute.

4

Se lasa la racit o ora dupa care putem sa punem crema deasupra.

5

Pentru crema de ciocolata cu menta, topim untul cu ciocolata si 50 grame de zahar si lasam sa se raceasca, la final batem frisca pana cand devine pufoasa, urmand sa incorporam compozitia de ciocolata.

Cupcakes Cu Ciocolata Cu Menta