fbpx

Cupcakes Cu Ciocolata Cu Menta

AutorDaniel Breda
DificultateIntermediar

Cand vine vorba de deserturi, personal prefer deserturile umede, cu crema, asa ca nu o sa ma vedeti mancad un chec uscat sau o briosa uscata 😀

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare30 minsTimp de gătire / răcire20 minsTimp Total50 mins

Ingrediente:

Ingrediente Cupcakes
 125 g faina
 50 g cacao
 2 oua
 100 g zahar alb
 100 g zahar brun
 50 ml cafea
 50 ml ulei floarea soarelui
 100 g smantana
 10 g praf de copt
 ½ linguriță(e) sare
 1 linguri(ă) otet alb
 1 linguriță(e) esenta de vanilie
Ingrediente Crema Ciocolata Cu Menta
 50 g unt
 100 g ciocolata cu menta
 50 g zahar
 200 g frisca lichida

Mod de preparare:

1

Intru-un bol amestecam ingredientele uscate: faina, cacao, sare, praf de copt.

2

In alt bol amestecam cu telul ouale, zaharul, smantana, uleiul, cafeaua, esenta de vanilie, otetul pana cand se omogenizeaza, dupa care adaugam ingredientele uscate si amestecam pana avem o compozitie mai groasa.

3

Turnam compozitia in forme de cupcakes si le coacem la 180 grade 18-20 minute.

4

Se lasa la racit o ora dupa care putem sa punem crema deasupra.

5

Pentru crema de ciocolata cu menta, topim untul cu ciocolata si 50 grame de zahar si lasam sa se raceasca, la final batem frisca pana cand devine pufoasa, urmand sa incorporam compozitia de ciocolata.

Ingrediente

Ingrediente Cupcakes
 125 g faina
 50 g cacao
 2 oua
 100 g zahar alb
 100 g zahar brun
 50 ml cafea
 50 ml ulei floarea soarelui
 100 g smantana
 10 g praf de copt
 ½ linguriță(e) sare
 1 linguri(ă) otet alb
 1 linguriță(e) esenta de vanilie
Ingrediente Crema Ciocolata Cu Menta
 50 g unt
 100 g ciocolata cu menta
 50 g zahar
 200 g frisca lichida

Direcții

1

Intru-un bol amestecam ingredientele uscate: faina, cacao, sare, praf de copt.

2

In alt bol amestecam cu telul ouale, zaharul, smantana, uleiul, cafeaua, esenta de vanilie, otetul pana cand se omogenizeaza, dupa care adaugam ingredientele uscate si amestecam pana avem o compozitie mai groasa.

3

Turnam compozitia in forme de cupcakes si le coacem la 180 grade 18-20 minute.

4

Se lasa la racit o ora dupa care putem sa punem crema deasupra.

5

Pentru crema de ciocolata cu menta, topim untul cu ciocolata si 50 grame de zahar si lasam sa se raceasca, la final batem frisca pana cand devine pufoasa, urmand sa incorporam compozitia de ciocolata.

Cupcakes Cu Ciocolata Cu Menta