Cupcakes cu morcovi

AutorSoare Elena
DificultateIntermediar

Briose pufoase si delicioase!

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire15 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total45 minute

Ingrediente:

Briose
 100 gr morcovi
 3 tsp miere
 1 ou
 100 ml ulei
 1 tsp esenta de vanilie
 5 gr praf de copt
 1 tsp scortisoara Ceylon
 ½ tsp ghimbir pudra
 100 gr faina
Crema
 100 gr crema de branza
 100 ml smantana pentru frisca
 2 tsp zahar pudra
 1 tsp esenta de vanilie

Mod de preparare:

1

Amestecam ouale cu mierea pana cand compozitia se omogenizeaza. Adaugam apoi uleiul, esenta de vanilie si se amesteca in compozitie. Incorporam faina, scortisoara, ghimbirul pudra si praful de copt, obtinand un aluat omogen. La final adaugam morcovii dati pe razatoare.

2

Preincalzim cuptorul la 170°C. Punem aluatul in tava de briose in care am pus anterior hartie de briose, avand grija sa umplem fiecare forma aproximativ 2/3, altfel riscam ca briosele sa iasa din forma in timpul coacerii. Dam briosele la cuptor 25 minute, pana capata o culoare aurie si trec testul cu scobitoarea.

3

Le scoatem din cuptor si lasam briosele la racit inainte de a le pune crema.

4

Pentru crema, punem toate ingredientele intr-un bol incapator si cu ajutorul unui mixer amestecam cateva minute pana crema se intareste.

5

Punem crema intr-un pos si decoram briosele cu crema.

6

Le dam la frigider 2-3 ore inainte de servire.

Ingrediente

Briose
 100 gr morcovi
 3 tsp miere
 1 ou
 100 ml ulei
 1 tsp esenta de vanilie
 5 gr praf de copt
 1 tsp scortisoara Ceylon
 ½ tsp ghimbir pudra
 100 gr faina
Crema
 100 gr crema de branza
 100 ml smantana pentru frisca
 2 tsp zahar pudra
 1 tsp esenta de vanilie

Indicații

1

Amestecam ouale cu mierea pana cand compozitia se omogenizeaza. Adaugam apoi uleiul, esenta de vanilie si se amesteca in compozitie. Incorporam faina, scortisoara, ghimbirul pudra si praful de copt, obtinand un aluat omogen. La final adaugam morcovii dati pe razatoare.

2

Preincalzim cuptorul la 170°C. Punem aluatul in tava de briose in care am pus anterior hartie de briose, avand grija sa umplem fiecare forma aproximativ 2/3, altfel riscam ca briosele sa iasa din forma in timpul coacerii. Dam briosele la cuptor 25 minute, pana capata o culoare aurie si trec testul cu scobitoarea.

3

Le scoatem din cuptor si lasam briosele la racit inainte de a le pune crema.

4

Pentru crema, punem toate ingredientele intr-un bol incapator si cu ajutorul unui mixer amestecam cateva minute pana crema se intareste.

5

Punem crema intr-un pos si decoram briosele cu crema.

6

Le dam la frigider 2-3 ore inainte de servire.

Note

Cupcakes cu morcovi