Cupcakes de Paște

AutorMiaMaria
DificultateIntermediar

Surprinde-ți invitații cu ceva nou și creează o atmosferă festivă la masa de Paște. Cei dragi vor aprecia cu siguranță un plus de noutate și creativitate în pregătirea prăjiturilor de Paște.

ShareSalvează
Randamente1 porțieTimp de pregătire25 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total45 minute

Ingrediente:

Pentru aluat
 2 ouă
 150 gr făină
 80 gr unt foarte moale
 70 gr zahăr pudră
 60 ml lapte
 ½ plic praf de copt
Pentru glazură
 150 gr ciocolată cu lapte
 50 gr unt
 bombonele în formă de ou

Mod de preparare:

1

Untul se amestecă bine cu zahărul până ce se obține o cremă albă în care se adaugă ouăle, unul câte unul. Apoi, se pun făina amestecată bine cu praful de copt, se toarnă și laptele, se amestecă bine și se repartizează aluatul în formele de copt. Se lasă 20 de minute la cuptor, până se rumenesc și apoi se lasă să se răcească în totalitate.

2

Pentru crema de decor se rupe ciocolata și se pune cu untul la topit la bain-marie. După ce s-a răcorit puțin se pune într-un poș și se decorează cupcake-surile. Deasupra se pun bomboanele sub formă de ou.

Ingrediente

Pentru aluat
 2 ouă
 150 gr făină
 80 gr unt foarte moale
 70 gr zahăr pudră
 60 ml lapte
 ½ plic praf de copt
Pentru glazură
 150 gr ciocolată cu lapte
 50 gr unt
 bombonele în formă de ou

Indicații

1

Untul se amestecă bine cu zahărul până ce se obține o cremă albă în care se adaugă ouăle, unul câte unul. Apoi, se pun făina amestecată bine cu praful de copt, se toarnă și laptele, se amestecă bine și se repartizează aluatul în formele de copt. Se lasă 20 de minute la cuptor, până se rumenesc și apoi se lasă să se răcească în totalitate.

2

Pentru crema de decor se rupe ciocolata și se pune cu untul la topit la bain-marie. După ce s-a răcorit puțin se pune într-un poș și se decorează cupcake-surile. Deasupra se pun bomboanele sub formă de ou.

Cupcakes de Paște