Din vina lui Prăji @prajiturela mi s-a făcut pofta de panna cotta. Și cum singurele fructe ce le aveam in casa și însoțeau perfect acest desert erau afinele m-am gândit sa fac un sos delicios din ele.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Punem afinele, coacăzele și zeama de lămâie in recipientul blenderului pentru a le transforma intr-un piure.
Punem untul intr-o cratiță de 1,5 L la foc mic pana se topește.
Când untul s-a topit adăugăm toate celelalte ingrediente.
Lăsam pentru următoarele 15 minute la foc mic, timp in care amestecam in continuu pana când începe sa se îngroașe devenind o compoziție cremoasă.
Luam de pe foc și strecuram întreaga compoziție printr-o sita obținând astfel un sos fin.
Lăsați-o sa se răcească complet și apoi folosiți-o alături de pavlova sau panna cotta cum voi face eu.
Bucurați-va de culoare și guuust.
Ingrediente
Indicații
Punem afinele, coacăzele și zeama de lămâie in recipientul blenderului pentru a le transforma intr-un piure.
Punem untul intr-o cratiță de 1,5 L la foc mic pana se topește.
Când untul s-a topit adăugăm toate celelalte ingrediente.
Lăsam pentru următoarele 15 minute la foc mic, timp in care amestecam in continuu pana când începe sa se îngroașe devenind o compoziție cremoasă.
Luam de pe foc și strecuram întreaga compoziție printr-o sita obținând astfel un sos fin.
Lăsați-o sa se răcească complet și apoi folosiți-o alături de pavlova sau panna cotta cum voi face eu.
Bucurați-va de culoare și guuust.