fbpx

Curry Chickpeas with Basmati Rice

AutorDaniel Breda
DificultateAvansat

Un preprat vegetarian.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare30 minsTimp de gătire / răcire30 minsTimp Total1 oră

Ingrediente:

 1 mg orez basmati
 2 cani apa
 800 g naut conserva
 3 pasta de rosii
 2 curry macinat
 1 linguriță(e) chimion
 ½ linguriță(e) chilli
 100 g spanac
 4 cepe verzi
 6 catei usturoi
 1 lime
 200 g iaurt

Mod de preparare:

Orezul :
1

Se pune orezul intr-o tigaie impreuna cu 2 lingurite de unt si se caleste 3-4 minute la foc mediu, dupa care se toarna apa fierbinte ( cu sare piper si boia, optional vegeta in apa) peste orez si se lasa la foc foarte mic cu un capac peste pana se evapora toata apa.

Nautul cu curry :
2

Se calesc 4 cepe verzi cu 6 catei de usturoi si impreuna cu mirodeniile macinate 5-6 minute.

3

Dupa care se adauga pasta de rosii, putina apa si iaurtul si se amesteca bine pana se leaga toata compozitia.

4

Adaugam nautul si amestecam bine dupa care adaugam sare si piper dupa gust, impreuna cu putin zahar si zeama de lime.
Si la final punem spanacul si oprim focul.

Servire :
5

Se pune un pat de orez dupa care se acopera cu iaurt proaspat urmat de compozitia de naut, iar deasupra se pune un ou posat.

Ingrediente

 1 mg orez basmati
 2 cani apa
 800 g naut conserva
 3 pasta de rosii
 2 curry macinat
 1 linguriță(e) chimion
 ½ linguriță(e) chilli
 100 g spanac
 4 cepe verzi
 6 catei usturoi
 1 lime
 200 g iaurt

Direcții

Orezul :
1

Se pune orezul intr-o tigaie impreuna cu 2 lingurite de unt si se caleste 3-4 minute la foc mediu, dupa care se toarna apa fierbinte ( cu sare piper si boia, optional vegeta in apa) peste orez si se lasa la foc foarte mic cu un capac peste pana se evapora toata apa.

Nautul cu curry :
2

Se calesc 4 cepe verzi cu 6 catei de usturoi si impreuna cu mirodeniile macinate 5-6 minute.

3

Dupa care se adauga pasta de rosii, putina apa si iaurtul si se amesteca bine pana se leaga toata compozitia.

4

Adaugam nautul si amestecam bine dupa care adaugam sare si piper dupa gust, impreuna cu putin zahar si zeama de lime.
Si la final punem spanacul si oprim focul.

Servire :
5

Se pune un pat de orez dupa care se acopera cu iaurt proaspat urmat de compozitia de naut, iar deasupra se pune un ou posat.

Curry Chickpeas with Basmati Rice