Curry cu năut și orez

AutorMaria
DificultateÎncepător

Curry este un preparat cu specific asiatic, de obicei se prepară cu carne însă și variantele vegetale sunt gustoase.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire5 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total25 minute

Ingrediente:

 1 cana de orez
 3 căni de apă
 1 conservă de naut
 ½ tbsp conservă de porumb
 câteva frunze de spanac proaspăt
 condimente pentru curry
 boia afumată
 turmeric
 jumătate de ceapă
 1 tbsp ulei de măsline
 jumătate de conservă lapte se cocos

Mod de preparare:

1

Orezul se pune la fiert și se lasă să fiarbă până când toată apa a fost absorbita.

2

Pentru curry se adaugă într-o tigaie uleiul și se călește ceapa preț de câteva minute, după care se adaugă năutul, porumbul, condimentele pentru curry, boia afumată și turmeric. Se lasă pe foc aproximativ 10 minute după care se adaugă laptele de cocos. Se lasă la fiert 10 minute iar la final, se adaugă frunzele de spanac.

3

Curry se servește alaturi de orezul fiert însă puteți opta și pentru tăieței, paste, bulgur, quinoa sau cus cus.

Ingrediente

 1 cana de orez
 3 căni de apă
 1 conservă de naut
 ½ tbsp conservă de porumb
 câteva frunze de spanac proaspăt
 condimente pentru curry
 boia afumată
 turmeric
 jumătate de ceapă
 1 tbsp ulei de măsline
 jumătate de conservă lapte se cocos

Indicații

1

Orezul se pune la fiert și se lasă să fiarbă până când toată apa a fost absorbita.

2

Pentru curry se adaugă într-o tigaie uleiul și se călește ceapa preț de câteva minute, după care se adaugă năutul, porumbul, condimentele pentru curry, boia afumată și turmeric. Se lasă pe foc aproximativ 10 minute după care se adaugă laptele de cocos. Se lasă la fiert 10 minute iar la final, se adaugă frunzele de spanac.

3

Curry se servește alaturi de orezul fiert însă puteți opta și pentru tăieței, paste, bulgur, quinoa sau cus cus.

Curry cu năut și orez