fbpx

Curry de pui cu mango

AvatarAutordianasitar
DificultateIntermediar

Un preparat perfect pentru o ocazie speciala, plin de aroma si culoare care va impresiona orice iubitor de mancare indiana, avand o armonie perfecta intre ingrediente.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare25 minsTimp de gătire / răcire40 minsTimp Total1 oră 5 mins

Ingrediente:

Pentru marinada de pui :
 400 g piept de pui
 1 linguriță(e) curry
 1 linguriță(e) curcuma
 1 linguriță(e) coriandru măcinat
 1 linguriță(e) chimion măcinat
 ½ linguriță(e) praf de chilli
 ½ linguriță(e) ienibahar măcinat (optional)
 1 linguriță(e) sare
 ½ linguriță(e) piper
 15 g ghimbir ras
 2 căței usturoi
 125 g iaurt grecesc
Pentru sosul de curry :
 1 ceapă
 1 ardei kapia
 1 morcov
 1 cățel usturoi
 1 mango
 1 conservă roșii cuburi
 1 conserva lapte de cocos
 1 ardei iute(optional)

Mod de preparare:

Marinada de pui :
1

Se spala pieptul de pui si se taie cuburi. Peste el se adauga toate condimentele, ghimbirul macinat, usturoiul si iaurtul, se amesteca bine si se lasa pentru cel putin 2h in frigider la marinat.

Sosul de curry :
2

Se taie toate legumele marunt, se adauga intr-o tigaie incinsa cu ulei de masline ceapa, ardeiul si morcovul, se lasa la foc mic timp de 5 minute dupa care se adauga usturoiul.

3

Dupa 1-2 minute se adauga puiul marinat si se lasa 10 minute la foc moderat.

4

Se adauga conserva de rosii si mango-ul taiat cuburi si se lasa la fiert inca 5 minute.

5

Se adauga un ardei iute, eu am adaugat un mic bascket of fire din cultura proprie (acest pas este optional in functie de cat de picant se doreste gustul final).

6

Dupa 10 minute se adauga laptele de cocos si se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.

7

Eu am servit curry-ul cu garnitură de orez.

Ingrediente

Pentru marinada de pui :
 400 g piept de pui
 1 linguriță(e) curry
 1 linguriță(e) curcuma
 1 linguriță(e) coriandru măcinat
 1 linguriță(e) chimion măcinat
 ½ linguriță(e) praf de chilli
 ½ linguriță(e) ienibahar măcinat (optional)
 1 linguriță(e) sare
 ½ linguriță(e) piper
 15 g ghimbir ras
 2 căței usturoi
 125 g iaurt grecesc
Pentru sosul de curry :
 1 ceapă
 1 ardei kapia
 1 morcov
 1 cățel usturoi
 1 mango
 1 conservă roșii cuburi
 1 conserva lapte de cocos
 1 ardei iute(optional)

Direcții

Marinada de pui :
1

Se spala pieptul de pui si se taie cuburi. Peste el se adauga toate condimentele, ghimbirul macinat, usturoiul si iaurtul, se amesteca bine si se lasa pentru cel putin 2h in frigider la marinat.

Sosul de curry :
2

Se taie toate legumele marunt, se adauga intr-o tigaie incinsa cu ulei de masline ceapa, ardeiul si morcovul, se lasa la foc mic timp de 5 minute dupa care se adauga usturoiul.

3

Dupa 1-2 minute se adauga puiul marinat si se lasa 10 minute la foc moderat.

4

Se adauga conserva de rosii si mango-ul taiat cuburi si se lasa la fiert inca 5 minute.

5

Se adauga un ardei iute, eu am adaugat un mic bascket of fire din cultura proprie (acest pas este optional in functie de cat de picant se doreste gustul final).

6

Dupa 10 minute se adauga laptele de cocos si se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.

7

Eu am servit curry-ul cu garnitură de orez.

Curry de pui cu mango