fbpx

Cuscus cu legume

AutorLaura Simona
DificultateÎncepător

Acest cuscus se poate servi simplu sau langa o friptura

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare15 minsTimp de gătire / răcire30 minsTimp Total45 mins

Ingrediente:

 200 g Cuscus cu ou
 2 Morcovi
 1 Telina mica
 1 Ceapa alba
 1 Ardei copt
 4 Ulei
 Verdeata
 Sare
Preparare

Mod de preparare:

1

Tocam marunt ceapa si adeiul copt (eu folosesc ardei copt congelat daca nu am poaspat), morcovul si telina le dam pe razatoare. Toate acestea le calim in ulei, putem sa adaugam si cateva linguri de apa.

2

Cand legumele incep sunt bine calite adaugam cuscus, apa si sarea. Le lasam sa fiarba impreuna pana cand scade apa si legumele impreuna cu cuscus-ul sunt fierte. Daca apa a scazut si ele nu sunt fierte mai adaugam putina apa si fierbem in continuare. Trebuie sa mestecam destul de des pentru a nu se lega de oala.

3

Cand apa a scazut suficient si legumele sunt fierte adaugam verdeata tocata marunt

Ingrediente

 200 g Cuscus cu ou
 2 Morcovi
 1 Telina mica
 1 Ceapa alba
 1 Ardei copt
 4 Ulei
 Verdeata
 Sare
Preparare

Direcții

1

Tocam marunt ceapa si adeiul copt (eu folosesc ardei copt congelat daca nu am poaspat), morcovul si telina le dam pe razatoare. Toate acestea le calim in ulei, putem sa adaugam si cateva linguri de apa.

2

Cand legumele incep sunt bine calite adaugam cuscus, apa si sarea. Le lasam sa fiarba impreuna pana cand scade apa si legumele impreuna cu cuscus-ul sunt fierte. Daca apa a scazut si ele nu sunt fierte mai adaugam putina apa si fierbem in continuare. Trebuie sa mestecam destul de des pentru a nu se lega de oala.

3

Cand apa a scazut suficient si legumele sunt fierte adaugam verdeata tocata marunt

Cuscus cu legume