Năutul este nelipsit din casă și pentru că de obicei îl transform în humus sau falafel, m-am gândit ce altceva aș mai putea croi cu el, așa că i-am dat un aer indian și l-am cusut într-un dahl cu năut și mazăre. Bineințeles, am condimentat totul cu curry parfumat, iar rezultatul a fost delicios alături de niște lipie rumenită.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Pune năutul într-un bol cu apă care să treacă de trei degete peste năut și lasă-l până dimineața la înmoi. Fierbe năutul în apă cu puțin bicarbonat (ajută să fiarbă mai repede) pentru aproximativ o oră și 45 de minute. Bineînțeles, dacă folosești năut din conservă, nu mai este necesar să îl lași la înmoi și să îl fierbi înainte.
Călește ceapa în puțin vin, iar când prinde culoare adaugă și usturoiul și presară condimentele: boia afumată, curry, sare și piper.
Adaugă vinul rămas, năutul și roșia tăiată cubulețe și lasă să fiarbă pentru 15 minute. Dacă mai e nevoie, poți să mai adaugi apă sau supă de legume.
Pune porumbul și mazărea la fiert și lasă-le pentru aproximativ 10 minute (sau cât e nevoie să se evapore lichidul și să rezulte o consistență ca de tocăniță).
Înainte să iei de pe foc, adaugă smântâna dulce și amestecă bine. Servește cu ceapă verde presărată deasupra și lipie. Poftă bună!
Ingrediente
Indicații
Pune năutul într-un bol cu apă care să treacă de trei degete peste năut și lasă-l până dimineața la înmoi. Fierbe năutul în apă cu puțin bicarbonat (ajută să fiarbă mai repede) pentru aproximativ o oră și 45 de minute. Bineînțeles, dacă folosești năut din conservă, nu mai este necesar să îl lași la înmoi și să îl fierbi înainte.
Călește ceapa în puțin vin, iar când prinde culoare adaugă și usturoiul și presară condimentele: boia afumată, curry, sare și piper.
Adaugă vinul rămas, năutul și roșia tăiată cubulețe și lasă să fiarbă pentru 15 minute. Dacă mai e nevoie, poți să mai adaugi apă sau supă de legume.
Pune porumbul și mazărea la fiert și lasă-le pentru aproximativ 10 minute (sau cât e nevoie să se evapore lichidul și să rezulte o consistență ca de tocăniță).
Înainte să iei de pe foc, adaugă smântâna dulce și amestecă bine. Servește cu ceapă verde presărată deasupra și lipie. Poftă bună!