fbpx

Dahl cu năut și mazăre

AvatarAutorFlavor Tailors
DificultateÎncepător

Năutul este nelipsit din casă și pentru că de obicei îl transform în humus sau falafel, m-am gândit ce altceva aș mai putea croi cu el, așa că i-am dat un aer indian și l-am cusut într-un dahl cu năut și mazăre. Bineințeles, am condimentat totul cu curry parfumat, iar rezultatul a fost delicios alături de niște lipie rumenită.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare10 minsTimp de gătire / răcire30 minsTimp Total40 mins

Ingrediente:

 300 g năut
 1 ceapă mare
 3 căței de usturoi
 o cană de vin alb
 1 roșie tăiată cubulețe
 1 linguriță(e) boia afumată
 2 linguriță(e) curry
 sare și piper după gust
 50 g porumb dulce
 100 g mazăre
 50 g smântână dulce
 1 ceapă verde
 lipii pentru servit

Mod de preparare:

1

Pune năutul într-un bol cu apă care să treacă de trei degete peste năut și lasă-l până dimineața la înmoi. Fierbe năutul în apă cu puțin bicarbonat (ajută să fiarbă mai repede) pentru aproximativ o oră și 45 de minute. Bineînțeles, dacă folosești năut din conservă, nu mai este necesar să îl lași la înmoi și să îl fierbi înainte.

2

Călește ceapa în puțin vin, iar când prinde culoare adaugă și usturoiul și presară condimentele: boia afumată, curry, sare și piper.

3

Adaugă vinul rămas, năutul și roșia tăiată cubulețe și lasă să fiarbă pentru 15 minute. Dacă mai e nevoie, poți să mai adaugi apă sau supă de legume.

4

Pune porumbul și mazărea la fiert și lasă-le pentru aproximativ 10 minute (sau cât e nevoie să se evapore lichidul și să rezulte o consistență ca de tocăniță).

5

Înainte să iei de pe foc, adaugă smântâna dulce și amestecă bine. Servește cu ceapă verde presărată deasupra și lipie. Poftă bună!

Ingrediente

 300 g năut
 1 ceapă mare
 3 căței de usturoi
 o cană de vin alb
 1 roșie tăiată cubulețe
 1 linguriță(e) boia afumată
 2 linguriță(e) curry
 sare și piper după gust
 50 g porumb dulce
 100 g mazăre
 50 g smântână dulce
 1 ceapă verde
 lipii pentru servit

Direcții

1

Pune năutul într-un bol cu apă care să treacă de trei degete peste năut și lasă-l până dimineața la înmoi. Fierbe năutul în apă cu puțin bicarbonat (ajută să fiarbă mai repede) pentru aproximativ o oră și 45 de minute. Bineînțeles, dacă folosești năut din conservă, nu mai este necesar să îl lași la înmoi și să îl fierbi înainte.

2

Călește ceapa în puțin vin, iar când prinde culoare adaugă și usturoiul și presară condimentele: boia afumată, curry, sare și piper.

3

Adaugă vinul rămas, năutul și roșia tăiată cubulețe și lasă să fiarbă pentru 15 minute. Dacă mai e nevoie, poți să mai adaugi apă sau supă de legume.

4

Pune porumbul și mazărea la fiert și lasă-le pentru aproximativ 10 minute (sau cât e nevoie să se evapore lichidul și să rezulte o consistență ca de tocăniță).

5

Înainte să iei de pe foc, adaugă smântâna dulce și amestecă bine. Servește cu ceapă verde presărată deasupra și lipie. Poftă bună!

Dahl cu năut și mazăre