Dietetic, usor si delicios 🙂 dovleceii in crusta de malai cu sos usturoi sunt alegerea perfecta atunci cand vrei sa gatesti ceva rapid.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Pregatim ingredientele necesare, pentru a le avea la indemana.
Intr-un castron batem bine oul, adaugam sare, dupa gust si o lingura de iaurt, continuan sa amestecam pana cand se omogenizeaza totul.
Pe o farfurie intinsa punem malaiul. Spalam bine dovleceii si ii decojom.
Taiem dovleceii in fasii sau rondele, dupa preferinta.Tecem dovleceii prin oul batut, apoi prin malai si ii asezam intr-o tava.
Dupa ce am terminat de pus toti dovleceii in tava, ii bagam in cuptorul incins la 200˚C pentru aproximativ 20 de minute, pana cand acestia devin aurii.
Cat timp dovleceii sunt la cuptor, pregatim sosul de usturoi :
Zdrobim 2-3 catei de usturoi, adaugam sare si putin ulei, si amestecam cu un tel pana cand compozitia devine usor cremoasa.
Adaugam o lingura de mustar si continuam sa amestecam pentru inca un minut.
Adaugam si cele doua iaurturi, continuand sa amestecam cand omogenizam totul.
Dovleceii se pot servi calzi sau reci, dupa preferinta.
Ingrediente
Indicații
Pregatim ingredientele necesare, pentru a le avea la indemana.
Intr-un castron batem bine oul, adaugam sare, dupa gust si o lingura de iaurt, continuan sa amestecam pana cand se omogenizeaza totul.
Pe o farfurie intinsa punem malaiul. Spalam bine dovleceii si ii decojom.
Taiem dovleceii in fasii sau rondele, dupa preferinta.Tecem dovleceii prin oul batut, apoi prin malai si ii asezam intr-o tava.
Dupa ce am terminat de pus toti dovleceii in tava, ii bagam in cuptorul incins la 200˚C pentru aproximativ 20 de minute, pana cand acestia devin aurii.
Cat timp dovleceii sunt la cuptor, pregatim sosul de usturoi :
Zdrobim 2-3 catei de usturoi, adaugam sare si putin ulei, si amestecam cu un tel pana cand compozitia devine usor cremoasa.
Adaugam o lingura de mustar si continuam sa amestecam pentru inca un minut.
Adaugam si cele doua iaurturi, continuand sa amestecam cand omogenizam totul.
Dovleceii se pot servi calzi sau reci, dupa preferinta.