fbpx

Dovlecei in crusta de malai

AutorGrigorescu Catalina Maria
DificultateÎncepător

Dietetic, usor si delicios 🙂 dovleceii in crusta de malai cu sos usturoi sunt alegerea perfecta atunci cand vrei sa gatesti ceva rapid.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare15 minsTimp de gătire / răcire20 minsTimp Total35 mins

Ingrediente:

 2 dovlecei
 2 iaurturi
 1 ou
 1 linguri(ă) mustar
 1 capatana de usturoi

Mod de preparare:

1

Pregatim ingredientele necesare, pentru a le avea la indemana.

2

Intr-un castron batem bine oul, adaugam sare, dupa gust si o lingura de iaurt, continuan sa amestecam pana cand se omogenizeaza totul.

3

Pe o farfurie intinsa punem malaiul. Spalam bine dovleceii si ii decojom.
Taiem dovleceii in fasii sau rondele, dupa preferinta.Tecem dovleceii prin oul batut, apoi prin malai si ii asezam intr-o tava.

4

Dupa ce am terminat de pus toti dovleceii in tava, ii bagam in cuptorul incins la 200˚C pentru aproximativ 20 de minute, pana cand acestia devin aurii.

5

Cat timp dovleceii sunt la cuptor, pregatim sosul de usturoi :

6

Zdrobim 2-3 catei de usturoi, adaugam sare si putin ulei, si amestecam cu un tel pana cand compozitia devine usor cremoasa.

7

Adaugam o lingura de mustar si continuam sa amestecam pentru inca un minut.

8

Adaugam si cele doua iaurturi, continuand sa amestecam cand omogenizam totul.
Dovleceii se pot servi calzi sau reci, dupa preferinta.

Ingrediente

 2 dovlecei
 2 iaurturi
 1 ou
 1 linguri(ă) mustar
 1 capatana de usturoi

Direcții

1

Pregatim ingredientele necesare, pentru a le avea la indemana.

2

Intr-un castron batem bine oul, adaugam sare, dupa gust si o lingura de iaurt, continuan sa amestecam pana cand se omogenizeaza totul.

3

Pe o farfurie intinsa punem malaiul. Spalam bine dovleceii si ii decojom.
Taiem dovleceii in fasii sau rondele, dupa preferinta.Tecem dovleceii prin oul batut, apoi prin malai si ii asezam intr-o tava.

4

Dupa ce am terminat de pus toti dovleceii in tava, ii bagam in cuptorul incins la 200˚C pentru aproximativ 20 de minute, pana cand acestia devin aurii.

5

Cat timp dovleceii sunt la cuptor, pregatim sosul de usturoi :

6

Zdrobim 2-3 catei de usturoi, adaugam sare si putin ulei, si amestecam cu un tel pana cand compozitia devine usor cremoasa.

7

Adaugam o lingura de mustar si continuam sa amestecam pentru inca un minut.

8

Adaugam si cele doua iaurturi, continuand sa amestecam cand omogenizam totul.
Dovleceii se pot servi calzi sau reci, dupa preferinta.

Dovlecei in crusta de malai