Dovlecei umpluti crocanti

AutorSoare Elena
DificultateIntermediar

Dovleacul crocant umplut cu parmezan este usor de facut si este una dintre cele mai bune modalitati de a va bucura de dovlecei! Garnitura perfecta sau gustare!

ShareSalvează
Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare25 minuteTimp total35 minute

Ingrediente:

 100 gr parmezan
 4 dovlecei
 8 frunze de patrunjel
 6 catei de usturoi
 100 gr unt topit
 sare
 piper
 3 tbsp ulei de masline

Mod de preparare:

1

Preincalzim cuptorul la 200°C.

2

Pulverizam cu ulei foaia de copt.

3

Aranjam jumatatile de dovlecei, taiate cu fata in sus, pe foaia de copt. Punem deoparte.

4

Se amesteca parmezanul, patrunjelul si usturoiul tocate marunt intr-un castron mic.

5

Se toarna untul topit, se condimenteaza cu ¾ lingurita sare si o lingurita piper (sau dupa gust). Se amesteca ingredientele pana cand untul este absorbit (aproximativ 40 de secunde).

6

Punem amestecul peste fiecare jumatate de dovlecei, pentru a acoperi uniform. Pulverizam toppingul cu putin spray de ulei de masline.

7

Coacem timp de 25 de minute in cuptorul fierbinte pana cand crusta este aurie si jumatatile de dovlecei sunt fierte.

8

Se orneaza cu patrunjel.

Ingrediente

 100 gr parmezan
 4 dovlecei
 8 frunze de patrunjel
 6 catei de usturoi
 100 gr unt topit
 sare
 piper
 3 tbsp ulei de masline

Indicații

1

Preincalzim cuptorul la 200°C.

2

Pulverizam cu ulei foaia de copt.

3

Aranjam jumatatile de dovlecei, taiate cu fata in sus, pe foaia de copt. Punem deoparte.

4

Se amesteca parmezanul, patrunjelul si usturoiul tocate marunt intr-un castron mic.

5

Se toarna untul topit, se condimenteaza cu ¾ lingurita sare si o lingurita piper (sau dupa gust). Se amesteca ingredientele pana cand untul este absorbit (aproximativ 40 de secunde).

6

Punem amestecul peste fiecare jumatate de dovlecei, pentru a acoperi uniform. Pulverizam toppingul cu putin spray de ulei de masline.

7

Coacem timp de 25 de minute in cuptorul fierbinte pana cand crusta este aurie si jumatatile de dovlecei sunt fierte.

8

Se orneaza cu patrunjel.

Dovlecei umpluti crocanti