Drob de miel

AutorAntonie Catalin
DificultateIntermediar

Drob de miel cu ou si prapure de porc.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire35 minuteTimp de preparare50 minuteTimp total1 oră 25 minute

Ingrediente:

 1000 gr maruntaie de miel
 200 gr carne de porc tocata
 200 gr carne de miel tocata
 5 oua crude
 5 oua fierte decojite
 2 legaturi ceapa verde
 1 legatura usturoi verde
 1 prapure de miel sau porc
 15 gr sare
 15 gr piper
 1 legatura patrunjel verde

Mod de preparare:

1

Se curata si se taie maruntaiele de miel in bucati si se pun la fiert pentru 30 de minute impreuna cu 2 foi de dafin si o mana de piper boabe.
Se pun 5 oua la fiert. Cantitatea de oua depinde de lungimea formei in care o sa facem drobul.
Prapurele se pune la inmuiat in apa cu sare 10% sare.

2

Dupa ce maruntaiele au fiert se lasa sa se raceasca, intre timp curatam ouale si spalam legumele.

3

Trecem prin masina de tocat maruntaiele de miel impreuna cu legumele (ceapa,usturoiul,patrunjelul) si adaugam carnea tocata de porc si miel.
Adaugam sarea si piperul si 5 oua crude si amestecam bine pana obtinem o compozitie de consistenta unui pate de casa.

4

Asezam prapurele de miel in forma (atentie sa ramana marginile de la prapure suficient de mari incat sa putem acoperii drobul si pe partea superioara).

5

Punem un strat de compozitie de drob in forma dupa care punem ouale fierte intregi si curatate de coaja in linie unul langa celalalt peste primul strat de drob .

6

Adaugam restul de compozitie si presam usor sa ne asiguram ca aceasta a ajuns peste tot in forma.
Luam marginile de la prapure si acoperim si partea de sus a drobului.

7

Se pune drobul la cuptorul preincalzit la 160˚C pentru aproximativ 40-50 de minute.

8

Se scoate drobul din cuptor si se lasa la racit in forma pentru aproximativ 2-3 ore dupa care se poate scoate din forma si servi.

Ingrediente

 1000 gr maruntaie de miel
 200 gr carne de porc tocata
 200 gr carne de miel tocata
 5 oua crude
 5 oua fierte decojite
 2 legaturi ceapa verde
 1 legatura usturoi verde
 1 prapure de miel sau porc
 15 gr sare
 15 gr piper
 1 legatura patrunjel verde

Indicații

1

Se curata si se taie maruntaiele de miel in bucati si se pun la fiert pentru 30 de minute impreuna cu 2 foi de dafin si o mana de piper boabe.
Se pun 5 oua la fiert. Cantitatea de oua depinde de lungimea formei in care o sa facem drobul.
Prapurele se pune la inmuiat in apa cu sare 10% sare.

2

Dupa ce maruntaiele au fiert se lasa sa se raceasca, intre timp curatam ouale si spalam legumele.

3

Trecem prin masina de tocat maruntaiele de miel impreuna cu legumele (ceapa,usturoiul,patrunjelul) si adaugam carnea tocata de porc si miel.
Adaugam sarea si piperul si 5 oua crude si amestecam bine pana obtinem o compozitie de consistenta unui pate de casa.

4

Asezam prapurele de miel in forma (atentie sa ramana marginile de la prapure suficient de mari incat sa putem acoperii drobul si pe partea superioara).

5

Punem un strat de compozitie de drob in forma dupa care punem ouale fierte intregi si curatate de coaja in linie unul langa celalalt peste primul strat de drob .

6

Adaugam restul de compozitie si presam usor sa ne asiguram ca aceasta a ajuns peste tot in forma.
Luam marginile de la prapure si acoperim si partea de sus a drobului.

7

Se pune drobul la cuptorul preincalzit la 160˚C pentru aproximativ 40-50 de minute.

8

Se scoate drobul din cuptor si se lasa la racit in forma pentru aproximativ 2-3 ore dupa care se poate scoate din forma si servi.

Note

Drob de miel