O rețetă de drob de miel pufos și foarte bine legat.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Organele se curăţă de sânge şi grăsime şi se spală în câteva ape reci.
Organele se fierb în apă cu un praf de sare, luând spuma ce se adună deasupra de câte ori este nevoie. Se scot din vas și se lasă să se răcească.
Organele se taie mărunt la cuţit sau se dau prin maşina de tocat carne.
Se taie mărunt ceapa uscată, ceapa verde şi codiţele de usturoi verde. Se zdrobec căţeii de usturoi. Toate acestea se călesc într-o tigaie împreună cu bucata de carne grasă (aceasta ajută ca drobul să nu iasă uscat).
Peste organele de miel mărunţite se adaugă tot ce am călit, împreună cu grăsimea rămasă în tigaie, ouăle crude, sarea, piperul, mărarul şi coniacul şi se amestecă până se omogenizează tot.
Se pune într-o tavă de chec hârtie de copt şi se toarnă compoziţia. Introducem în compoziţie şi ouăle fierte tari. Deasupra ungem cu ou şi presărăm cu pesmet.
Drobul se bagă la cuptorul preîncălzit la 170˚C pentru 45-50 minute sau până când trece testul scobitorii.
Ingrediente
Indicații
Organele se curăţă de sânge şi grăsime şi se spală în câteva ape reci.
Organele se fierb în apă cu un praf de sare, luând spuma ce se adună deasupra de câte ori este nevoie. Se scot din vas și se lasă să se răcească.
Organele se taie mărunt la cuţit sau se dau prin maşina de tocat carne.
Se taie mărunt ceapa uscată, ceapa verde şi codiţele de usturoi verde. Se zdrobec căţeii de usturoi. Toate acestea se călesc într-o tigaie împreună cu bucata de carne grasă (aceasta ajută ca drobul să nu iasă uscat).
Peste organele de miel mărunţite se adaugă tot ce am călit, împreună cu grăsimea rămasă în tigaie, ouăle crude, sarea, piperul, mărarul şi coniacul şi se amestecă până se omogenizează tot.
Se pune într-o tavă de chec hârtie de copt şi se toarnă compoziţia. Introducem în compoziţie şi ouăle fierte tari. Deasupra ungem cu ou şi presărăm cu pesmet.
Drobul se bagă la cuptorul preîncălzit la 170˚C pentru 45-50 minute sau până când trece testul scobitorii.