Drob de pui

AutorSoare Elena
DificultateÎncepător

Reteta clasica de drob de pui.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire1 orăTimp de preparare30 minuteTimp total1 oră 30 minute

Ingrediente:

 1 kg pipote si inimi de pui
 1 kg ficat
 4 cepe mari
 2 legaturi mari ceapa verde
 2 legaturi patrunjel
 2 legaturi marar
 6 ulei
 5 oua crude
 3 oua fierte
 2 piper
 3 sare

Mod de preparare:

1

Intr-o oala punem la fiert pipotele si inimile cu putina sare pentru 30 de minute sau pana cand se fierb bine.

2

Luam oala de pe foc, o scurgem si lasam pipotele sa se raceasca.

3

Intr-o tigaie punem uleiul, ficatul si il calim la foc mic cca. 10 minute.

4

Scoatem ficatul si il lasam la racit.

5

In tigaia in care am calit ficatul punem ceapa si o lingurita de sare. In momentul in care ceapa s-a inmuiat adaugam si ceapa verde pentru 2-3 minute. Apoi le scoatem sa se raceasca.

6

Dupa ce pipotele, inimile si ficatul s-au racit incepem si le taiem marunt.

7

Intr-un bol mare punem pipotele, inimile, ficatul maruntite, mararul, patrunjelul, cele 4 oua batute, ceapa calita, sare, piper si amestecam foarte bine toata compozitia.

8

Compozitia o vom pune intr-o tava. Umplem jumatate de tava, punem 3 oua fierte si peste ele punem restul de compozitie.

9

Se baga la cuptor ptr cca. 35-40 de minute la foc mediu.

10

Se lasa la racit la temperatura camerei si apoi este numai bun de servit.

Ingrediente

 1 kg pipote si inimi de pui
 1 kg ficat
 4 cepe mari
 2 legaturi mari ceapa verde
 2 legaturi patrunjel
 2 legaturi marar
 6 ulei
 5 oua crude
 3 oua fierte
 2 piper
 3 sare

Indicații

1

Intr-o oala punem la fiert pipotele si inimile cu putina sare pentru 30 de minute sau pana cand se fierb bine.

2

Luam oala de pe foc, o scurgem si lasam pipotele sa se raceasca.

3

Intr-o tigaie punem uleiul, ficatul si il calim la foc mic cca. 10 minute.

4

Scoatem ficatul si il lasam la racit.

5

In tigaia in care am calit ficatul punem ceapa si o lingurita de sare. In momentul in care ceapa s-a inmuiat adaugam si ceapa verde pentru 2-3 minute. Apoi le scoatem sa se raceasca.

6

Dupa ce pipotele, inimile si ficatul s-au racit incepem si le taiem marunt.

7

Intr-un bol mare punem pipotele, inimile, ficatul maruntite, mararul, patrunjelul, cele 4 oua batute, ceapa calita, sare, piper si amestecam foarte bine toata compozitia.

8

Compozitia o vom pune intr-o tava. Umplem jumatate de tava, punem 3 oua fierte si peste ele punem restul de compozitie.

9

Se baga la cuptor ptr cca. 35-40 de minute la foc mediu.

10

Se lasa la racit la temperatura camerei si apoi este numai bun de servit.

Drob de pui