fbpx

Drob vegetarian cu hrișcă și pleurotus

AvatarAutorCristinaStaiculescu
DificultateÎncepător

Nu sunt deloc religioasă, însă sărbătorile sunt un prilej pentru a petrece timp cu cei dragi, relaxare și liniște. Pentru că am fost departe de familie de acest Paște, nu am vrut totuși să renunț la preparatele tradiționale, chiar dacă de câteva luni am renunțat la carne, așa că rețeta pe care o propun este drob vegatrian cu hrișcă și pleurotus.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare15 minsTimp de gătire / răcire30 minsTimp Total45 mins

Ingrediente:

 150 g hrișcă
 250 g pleurotus
 50 g linte
 leurdă
 o legătură usturoi verde
 2 legături ceapă verde
 o legătură pătrunjel
 o legătură leuștean
 o legătură mărar
 3 ouă
 1 linguri(ă) smântână grasă
 50 g pesmet
 sare, piper, ulei de măsline, boabe măcinate de coriandru

Mod de preparare:

1

Fierbem hrișca și lintea (separat- dacă o folosim), după ce s-au fiert le scoatem și le scurgem, lăsăm la răcit.

2

Tocăm mărunt ciupercile și le tragem 5 minute în tigaie cu puțin ulei de măsline, le lăsăm 10 minute să se răceacă.

3

Tocăm toată verdeața mărunt, putem pune orice tip de verdețuri preferăm.

4

Amestecăm hrișca, lintea, ciupercile, verdeața, ouăle bătute, smântâna, după ce omogenizăm adăugăm pesmetul și condimentăm.

5

Punem hârtie de copt într-o tavă și turnăm amestecul, dăm la cuptor pentru 25-30 de minute la o temperatură de 200°C.

Ingrediente

 150 g hrișcă
 250 g pleurotus
 50 g linte
 leurdă
 o legătură usturoi verde
 2 legături ceapă verde
 o legătură pătrunjel
 o legătură leuștean
 o legătură mărar
 3 ouă
 1 linguri(ă) smântână grasă
 50 g pesmet
 sare, piper, ulei de măsline, boabe măcinate de coriandru

Direcții

1

Fierbem hrișca și lintea (separat- dacă o folosim), după ce s-au fiert le scoatem și le scurgem, lăsăm la răcit.

2

Tocăm mărunt ciupercile și le tragem 5 minute în tigaie cu puțin ulei de măsline, le lăsăm 10 minute să se răceacă.

3

Tocăm toată verdeața mărunt, putem pune orice tip de verdețuri preferăm.

4

Amestecăm hrișca, lintea, ciupercile, verdeața, ouăle bătute, smântâna, după ce omogenizăm adăugăm pesmetul și condimentăm.

5

Punem hârtie de copt într-o tavă și turnăm amestecul, dăm la cuptor pentru 25-30 de minute la o temperatură de 200°C.

Drob vegetarian cu hrișcă și pleurotus