Drob vegetarian cu hrișcă și pleurotus

AutorCristinaStaiculescu
DificultateÎncepător

Nu sunt deloc religioasă, însă sărbătorile sunt un prilej pentru a petrece timp cu cei dragi, relaxare și liniște. Pentru că am fost departe de familie de acest Paște, nu am vrut totuși să renunț la preparatele tradiționale, chiar dacă de câteva luni am renunțat la carne, așa că rețeta pe care o propun este drob vegetarian cu hrișcă și pleurotus.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire15 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total45 minute

Ingrediente:

 150 gr hrișcă
 250 gr pleurotus
 50 gr linte
 1 legătură leurdă
 1 legătură usturoi verde
 2 legături ceapă verde
 1 legătură pătrunjel
 1 legătură leuștean
 1 legătură mărar
 3 ouă
 1 tbsp smântână grasă
 50 gr pesmet
 sare, piper, ulei de măsline, boabe măcinate de coriandru

Mod de preparare:

1

Fierbem hrișca și lintea (separat - dacă o folosim), după ce s-au fiert le scoatem și le scurgem, lăsăm la răcit.

2

Tocăm mărunt ciupercile și le tragem 5 minute în tigaie cu puțin ulei de măsline, le lăsăm 10 minute să se răcească.

3

Tocăm toată verdeața mărunt, putem pune orice tip de verdețuri preferăm.

4

Amestecăm hrișca, lintea, ciupercile, verdeața, ouăle bătute, smântâna, după ce omogenizăm adăugăm pesmetul și condimentăm.

5

Punem hârtie de copt într-o tavă și turnăm amestecul, dăm la cuptor pentru 25-30 de minute la o temperatură de 200°C.

Ingrediente

 150 gr hrișcă
 250 gr pleurotus
 50 gr linte
 1 legătură leurdă
 1 legătură usturoi verde
 2 legături ceapă verde
 1 legătură pătrunjel
 1 legătură leuștean
 1 legătură mărar
 3 ouă
 1 tbsp smântână grasă
 50 gr pesmet
 sare, piper, ulei de măsline, boabe măcinate de coriandru

Indicații

1

Fierbem hrișca și lintea (separat - dacă o folosim), după ce s-au fiert le scoatem și le scurgem, lăsăm la răcit.

2

Tocăm mărunt ciupercile și le tragem 5 minute în tigaie cu puțin ulei de măsline, le lăsăm 10 minute să se răcească.

3

Tocăm toată verdeața mărunt, putem pune orice tip de verdețuri preferăm.

4

Amestecăm hrișca, lintea, ciupercile, verdeața, ouăle bătute, smântâna, după ce omogenizăm adăugăm pesmetul și condimentăm.

5

Punem hârtie de copt într-o tavă și turnăm amestecul, dăm la cuptor pentru 25-30 de minute la o temperatură de 200°C.

Note

Drob vegetarian cu hrișcă și pleurotus