Dulceață de afine

AutorAncutsa Cuisine
DificultateÎncepător

Dulceața de afine este parfumată și specială pentru mine.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare35 minuteTimp total45 minute

Ingrediente:

 1 kg afine
 400 gr zahăr tos
 300 ml apă

Mod de preparare:

1

Se spală delicat afinele.
Se prepară un sirop din apă cu zahăr, când acesta începe să se lege, se adaugă afinele.
Când începe să fiarbă şi să se umfle, se face focul mai mic şi se amestecă des. Se culege spuma.

2

Când este bine legat, se dă de pe foc.

3

Se lasă la răcit, apoi se toarnă în borcane, se pun capacele și se depozitează la loc răcoros.
Se poate servi pe pâine cu cremă de brânză, la micul dejun sau la clătite, ca gustare de după amiază.

4

Se obţin: 2 borcane de câte 300 g.

Ingrediente

 1 kg afine
 400 gr zahăr tos
 300 ml apă

Indicații

1

Se spală delicat afinele.
Se prepară un sirop din apă cu zahăr, când acesta începe să se lege, se adaugă afinele.
Când începe să fiarbă şi să se umfle, se face focul mai mic şi se amestecă des. Se culege spuma.

2

Când este bine legat, se dă de pe foc.

3

Se lasă la răcit, apoi se toarnă în borcane, se pun capacele și se depozitează la loc răcoros.
Se poate servi pe pâine cu cremă de brânză, la micul dejun sau la clătite, ca gustare de după amiază.

4

Se obţin: 2 borcane de câte 300 g.

Dulceață de afine