fbpx

Dulceata de bacon ( bacon jam)

AvatarAutorJakab Attila 15.04.1992
DificultateIntermediar

Pentru mic dejun sau pentru o gustare de dupamasa este solutia perfecta .

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp Total1 oră 20 mins

Ingrediente:

 500 g bacon
 4 miez de nuca
 6 cepe rosii de marime medie
 3 catei usturoi
 2 zahar brun
 100 ml cidru
 50 ml otet de mere
 50 ml cafea
 2 otet balsamic
 1 linguriță(e) unt
 1 linguriță(e) sare , piper, cimbru
 2 ulei de masline

Mod de preparare:

1

Tăiați baconul în fâșii de centimetru, puneți-l într-o tigaie cu pereți groși, dacă este posibil, care nu trebuie preîncălzita și să nu adăugați nici un fel de grasime , deoarece vom praji baconul in propria-i grasime. Începeți să prăjiți la foc mic / mediu până când slănina este crocantă. Stim ca e crocant când grăsimea este complet spumată și acoperă baconul .

2

În timp ce slănina se prăjește, alte ingrediente pot fi preparate. Nucile se rup în bucăți mici (nu tocate) și se prăjesc. O puteți prăji separat cu puțin ulei sau impreuna cu baconul din prima tigaie. Adaugam nuca in tigaie in momentul in care incepe sa apara spuma din grasime , mai sus mentionata. Astfel, nuca se prajeste aproximativ 5 minute .

3

După ce totul s-a rumenit, luati tigaia de pe aragaz și scurgeți grăsimea printr-o strecurătoare, puneți deoparte baconul cu nuca .Din grasimea scursa se toarnă în tigaie aproximativ 0,5 dl , se adaugă 1 linguriță de unt și se caleste ceapa. Adaugam sare, adăugăm zahăr, condimente, oțet de mere, cidru, cafea și se toarnă baconul înapoi în tigaie. Amestecați și gătiți gemul până obțineți o culoare uniformă maro. Apoi scoateți de pe foc și adăugați oțetul balsamic, uleiul de măsline, amestecați și ați terminat.

Ingrediente

 500 g bacon
 4 miez de nuca
 6 cepe rosii de marime medie
 3 catei usturoi
 2 zahar brun
 100 ml cidru
 50 ml otet de mere
 50 ml cafea
 2 otet balsamic
 1 linguriță(e) unt
 1 linguriță(e) sare , piper, cimbru
 2 ulei de masline

Direcții

1

Tăiați baconul în fâșii de centimetru, puneți-l într-o tigaie cu pereți groși, dacă este posibil, care nu trebuie preîncălzita și să nu adăugați nici un fel de grasime , deoarece vom praji baconul in propria-i grasime. Începeți să prăjiți la foc mic / mediu până când slănina este crocantă. Stim ca e crocant când grăsimea este complet spumată și acoperă baconul .

2

În timp ce slănina se prăjește, alte ingrediente pot fi preparate. Nucile se rup în bucăți mici (nu tocate) și se prăjesc. O puteți prăji separat cu puțin ulei sau impreuna cu baconul din prima tigaie. Adaugam nuca in tigaie in momentul in care incepe sa apara spuma din grasime , mai sus mentionata. Astfel, nuca se prajeste aproximativ 5 minute .

3

După ce totul s-a rumenit, luati tigaia de pe aragaz și scurgeți grăsimea printr-o strecurătoare, puneți deoparte baconul cu nuca .Din grasimea scursa se toarnă în tigaie aproximativ 0,5 dl , se adaugă 1 linguriță de unt și se caleste ceapa. Adaugam sare, adăugăm zahăr, condimente, oțet de mere, cidru, cafea și se toarnă baconul înapoi în tigaie. Amestecați și gătiți gemul până obțineți o culoare uniformă maro. Apoi scoateți de pe foc și adăugați oțetul balsamic, uleiul de măsline, amestecați și ați terminat.

Dulceata de bacon ( bacon jam)