Dulceata de ceapa rosie

AutorSoare Elena
DificultateÎncepător

Un preparat mai rar intalnit, dar daca esti iubitor de ceapa, cu siguranta o vei indragi!

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total40 minute

Ingrediente:

 1 kg ceapa rosie
 40 ml ulei de floarea soarelui
 1 tsp sare
 1 tsp piper
 75 gr zahar brun
 75 ml otet balsamic
 50 ml vin rosu

Mod de preparare:

1

Intr-o tigaie punem 15 ml de ulei de floarea soarelui si intre timp taiem ceapa julienne. Dupa ce taiem ceapa o punem in tigaie si amestecam.

2

Adaugam sarea si piperul, amestecam.

3

In momentul in care ceapa se inmoaie adaugam 25 de ml de ulei si apoi mai amestecam cateva minute.

4

Adaugam zaharul brun si amestecam pana cand acesta se topeste.

5

Adaugam otetul balsamic, amestecam 2 minute.

6

Adaugam vinul rosu si mai lasam la fiert 5 minute, amestecam pana cand compozitia noastra se mai ingroasa.

7

Sa o savurati cu placere! Merge foarte bine in preparate sau servita cu friptura!

Ingrediente

 1 kg ceapa rosie
 40 ml ulei de floarea soarelui
 1 tsp sare
 1 tsp piper
 75 gr zahar brun
 75 ml otet balsamic
 50 ml vin rosu

Indicații

1

Intr-o tigaie punem 15 ml de ulei de floarea soarelui si intre timp taiem ceapa julienne. Dupa ce taiem ceapa o punem in tigaie si amestecam.

2

Adaugam sarea si piperul, amestecam.

3

In momentul in care ceapa se inmoaie adaugam 25 de ml de ulei si apoi mai amestecam cateva minute.

4

Adaugam zaharul brun si amestecam pana cand acesta se topeste.

5

Adaugam otetul balsamic, amestecam 2 minute.

6

Adaugam vinul rosu si mai lasam la fiert 5 minute, amestecam pana cand compozitia noastra se mai ingroasa.

7

Sa o savurati cu placere! Merge foarte bine in preparate sau servita cu friptura!

Note

Dulceata de ceapa rosie